Besluit hogere waarden krachtens de Wet geluidhinder Osdorpplein 1000, 1068 TG Amsterdam, OLO 5480975

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam besluit overeenkomstig hoofdstuk VIIIa van de Wet Geluidhinder hogere waarden vast te stellen.

De vaststelling van hogere waarden heeft betrekking op het realiseren van een bouwblok (project SDK-MIX) met 528 woningen, een plint met kantoren, culturele, commerciële, maatschappelijke voorzieningen en gebouwde parkeervoorzieningen op de locatie Osdorpplein 1000, 1068 TG te Amsterdam, OLO 5480975.

Op grond van artikel 110a van de Wet Geluidhinder is op de procedure de uniforme openbare voorbereidingsprocedure Algemene wet bestuursrecht, afdeling 3.4 van toepassing. Dit wil zeggen dat het besluit en de daarbij behorende stukken zes weken ter inzage liggen, van 13 december 2021 tot en met

24 januari 2022, bij het Stadsloket Nieuw-West, loket Vergunningen, Osdorpplein 1000, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op onze website www.amsterdam.nl.

U kunt de stukken tevens inzien op:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0363.F2110PBSTD-VG01

Beroepsclausule

Het definitieve besluit ligt gedurende een periode van zes weken ter inzage in het stadsdeelkantoor aan het Osdorpplein 1000. Belanghebbenden die over de ontwerp-omgevingsvergunning al dan niet een zienswijzen hebben ingediend en niet-belanghebbenden die wel een zienswijzen hebben ingediend, kunnen met ingang van 13 december 2021 gedurende zes weken schriftelijk beroep instellen tegen het besluit bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Een beroepschrift dient de gronden van het beroep te vermelden en een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht. Bij voorkeur stuurt u een kopie van het bestreden besluit mee. Het beroepschrift moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Dient iemand anders namens u een beroepschrift in, dan dient deze een volmacht van u mee te sturen. Over het indienen van het beroepschrift wordt een griffierecht geheven door de griffier van de rechtbank. Nadere informatie over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betalen, kan door de griffie van de rechtbank worden verstrekt.

Crisis- en herstelwet

Dit besluit is vereist voor de verwezenlijking van meer dan 11 woningen. Hierdoor is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit heeft gevolgen voor de beroepsfase. De toepasselijkheid van de Chw brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Het beroep zal niet-ontvankelijk worden verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Schorsende werking

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dat wil zeggen, dat het besluit waartegen u beroep instelt geldig blijft totdat over uw beroep is beslist.Spoed? Voorlopige voorziening Indien onverwijlde spoed dit vereist, kan hangende de behandeling van het beroep tegen betaling van griffierecht een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de voorzieningenrechter van de Raad van State, o.v.v. voorlopige voorziening, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Amsterdam, 10 december 2021

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam

namens deze,

Jauaad Akalei

Teammanager Vergunningen

Gemeente Amsterdam, stadsdeel Nieuw-West

Naar boven