Vastgesteld bestemmingsplan Flight Forum 2020

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 30 november 2021 het bestemmingsplan Flight Forum 2020 gewijzigd vastgesteld.

Het voorliggende bestemmingsplan ‘Flight Forum 2020’ vervangt grotendeels het bestemmingsplan ´Flight Forum´, vastgesteld door de gemeenteraad op 23 augustus 2007. Het bestemmingsplan vervangt tevens het bestemmingsplan ´Flight Forum (cluster 8)', vastgesteld door de gemeenteraad op 15 november 2011. Daarnaast vervangt voorliggend plan ook de volgende paraplubestemmingsplannen: 'Paraplubestemmingsplan waterberging' en 'Paraplubestemmingsplan parkeren', kamerverhuur en woningsplitsing.

Het bestemmingsplan is opgesteld omdat de genoemde bestemmingsplannen voor dit gebied moeten worden geactualiseerd. In het bestemmingsplan is nieuwe regelgeving en beleid verwerkt. Er worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Het plangebied van het onderhavige bestemmingsplan ligt in het westelijk deel van de gemeente Eindhoven tegen het noorden van de wijk Meerhoven. Het plangebied grenst, in grote lijnen, aan Eindhoven Airport aan de noordwestzijde en aan het Beatrixkanaal en de Sliffertsestraat aan de noordoostzijde. Aan de zuidoostzijde wordt de grens gevormd door het woongebied Zandrijk (Zandhagedis en Zandgolf). Aan de zuidwestzijde grenst het plangebied aan Park Forum en aan Vliegbasis Eindhoven.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op:

Regels

  • 1.

    aan de begrippenlijst (artikel 1 van de planregels) wordt het begrip 'verminderd redzame personen' (artikel 1.58) toegevoegd;

  • 2.

    in de bestemming 'Bedrijventerrein' wordt artikel 4.1 herzien met dien verstande dat een nieuw sub d wordt toegevoegd en de bestaande sub d tot en met m worden vernummerd beginnend met e. Het nieuwe sub d ziet er als volgt uit: "op het adres Flight Forum 2500 een autosloopbedrijf ter plaatse van de aanduiding specifieke vorm van bedrijventerrein - parkeerbedrijf";

  • 3.

    in de bestemming 'Kantoor' is artikel 6.1 onder b herzien, met dien verstande dat hieraan een zinsdeel wordt toegevoegd (zie het cursief gedrukte). Het nieuwe sub b ziet er als volgt uit: ‘b. facilitaire voorzieningen ten behoeve van de onder sub a toegestane kantoren en ten behoeve van de in artikel 4, lid 4.1 sub a toegestane bedrijven, met dien verstande dat ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van kantoor uitgesloten - kinderdagverblijf' geen kinderdagverblijf mogelijk is’

  • 4.

    in de bestemming 'Kantoor' is artikel 6.5.2 herzien, met dien verstande dat sub a wordt verwijderd en een nieuw sub a wordt toegevoegd. Sub b wordt verplaatst en vernummerd naar sub d. Een nieuwe sub b en c worden toegevoegd. Het nieuwe artikel ziet er als volgt uit: "6.5.2. Facilitaire voorzieningen. Voor de facilitaire voorzieningen gelden de volgende regels:

  • a. het maximum bedrijfsvloeroppervlak voor een restaurant is 1000 m²;

    b. het maximum bedrijfsvloeroppervlak voor kinderopvang is 1000 m²;

    c. het maximum bedrijfsvloeroppervlak voor sportvoorzieningen is 1000 m²;

    d. het maximum bedrijfsvloeroppervlak voor detailhandel in de vorm van een supermarkt, stomerij en dergelijke, is 100 m² per winkel.”.

Verbeelding

  • 1.

    ter plaatste van het parkeerbedrijf aan Flight Forum 2500 wordt een aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijventerrein - parkeerbedrijf’ opgenomen en de bijbehorende legenda daarop aangepast;

  • 2.

    ter plaatse van het gebied dat gelegen is binnen het invloedsgebied van de aardgasbuisleiding wordt een aanduiding 'specifieke vorm van kantoor uitgesloten - kinderdagverblijf' opgenomen en de bijbehorende legenda daarop aangepast.

Toelichting

Paragraaf '4.5 Externe veiligheid' van de toelichting wordt vervangen door een herschreven paragraaf.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 16 december 2021 tot en met donderdag 27 januari 2022 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag van 8.30 uur tot 19.00 uur, op dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80381-0301.

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html.

Beroep

Met ingang van vrijdag 17 december 2021 tot en met donderdag 27 januari 2022 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    iedereen die eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    een belanghebbende die niet eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;

  • 3.

    een niet-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest, dan wel niet op tijd is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 28 januari 2022. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Eindhoven, 30 november 2021

Naar boven