Gemeente Wassenaar – Bekendmaking draagvlak bedrijveninvesteringszone Maaldrift

In zijn openbare vergadering van 15 december 2020 heeft de gemeenteraad van Wassenaar de Verordening bedrijveninvesteringszone Maaldrift 2021 vastgesteld. Op basis van de verordening wordt een “BIZ-bijdrage” geheven ter bestrijding van de kosten die zijn verbonden aan activiteiten in de openbare ruimte en op internet, die zijn gericht op het bevorderen van de leefbaarheid of de veiligheid in de bedrijveninvesteringszone of de ruimtelijke kwaliteit of de economische ont- wikkeling van de bedrijveninvesteringszone.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 9 februari 2021 vastgesteld dat onder de bijdrageplichtigen gebleken is van voldoende steun voor de verlenging van de bedrijveninvesteringszone Maaldrift. Dit draagvlak is vereist voor het in werking treden van de verordening. Er is voldoende steun als de respons minimaal vijftig procent bedraagt, tweederde van de respondenten voor is en de voorstemmers meer WOZ-waarde vertegenwoordigen dan de tegenstemmers.

Op 16 december 2020 is aan de bijdrageplichtigen een brief van de Gemeente Wassenaar met het stembiljet, het kiesreglement en een toelichting toegezonden. Zij hebben tot 15 januari 2021, 17.00 uur hun stembiljet in een gesloten enveloppe kunnen inleveren.

Tijdens de draagvlakmeting zijn 30 stembiljetten ontvangen. 3 stembiljetten met Nee vertegenwoordigen een totale WOZ-waarde van € 1.485.000. 25 stembiljetten met Ja vertegenwoordigen een totale WOZ-waarde van € 17.156.000. 2 stembiljetten zijn blanco.

De verordening wordt op dezelfde dag bekendgemaakt in een ander nummer van het Gemeenteblad.

 

 

Naar boven