Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Molendijk 2 Standdaarbuiten

 

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat de gemeenteraad op 4 februari 2021 het bestemmingsplan Molendijk 2 Standdaarbuiten (NL.IMRO.1709.BPBGMolendijk2-BP40) gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan heeft betrekking op de uitbreiding van Camping Markdal aan de Molendijk 2 te Standdaarbuiten. Het gaat om een uitbreiding op het naastgelegen perceel van circa 1,75 hectare dat in het verleden in gebruik was als maïsdoolhof. De camping wordt uitgebreid met maximaal 30 toeristisch-recreatieve staplaatsen. Het plan voorziet daarnaast in een uitgebreid plan voor landschappelijke inpassing.

 

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat eerder ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben onder ander betrekking op:

  • De bestemming van de strook achter de woningen Molendijk 4 en 4a is gewijzigd naar de bestemming Agrarisch, met een specifieke aanduiding ‘pluktuin’.

  • In de regels wordt voor deze strook opgenomen dat ter plaatse geen kampeermiddelen zijn toegestaan en dat het aanbrengen parkeervoorzieningen of toegangswegen niet is toegestaan.

  • Binnen de bestemming Natuur wordt de mogelijkheid voor aanleggen van wegen en parkeervoorzieningen geschrapt.

Een volledig overzicht van alle doorgevoerde wijzigingen vindt u op de gemeentelijke website.

 

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 18 februari 2021 tot en met 31 maart 2021 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage. Let op de openingstijden zijn in verband met Corona aangepast.

 

Het plan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en kan ingezien worden op de gemeentelijke website: https://www.moerdijk.nl/Ruimtelijkeplannen.html.

 

Beroep

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het instellen van beroep is mogelijk voor diegene die tijdig zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep worden ingesteld, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Degene die beroep instelt, kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek moet een afschrift van het ingediende beroepschrift worden overlegd.

 

 

 

Naar boven