Ontwerp Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2022 tot en met 2025

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat met ingang van 9 december 2021 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 19 januari 2022, ter inzage ligt de ontwerp Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2022 tot en met 2025. De ontwerp Structuurvisie ligt ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Let op: het gemeentehuis is op maandag tijdelijk gesloten om 17.00 uur.

Ligging plangebied en strekking ontwerp Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2022 tot en met 2025

Om de regio Midden-Limburg aantrekkelijk te houden, moet duurzaam worden geïnvesteerd in de toekomst. Deels betekent dit het behouden van het goede, deels betekent dit inzetten op verandering en verbetering. De opgave richt zich niet meer volledig op kwantitatieve groei maar meer en meer op kwalitatieve groei.

De ontwerp Structuurvisie geeft richting aan de kwalitatieve en kwantitatieve opgave waar de gemeenten voor staan. In de visie wordt minder dan voorheen de nadruk gelegd op het schrappen van planvoorraad voor woningen en wordt meer de nadruk gelegd op het realiseren van plannen zodat de juiste woningen op de juiste plaats worden gerealiseerd. Ook omvorming van woningbouwplannen naar segmenten die beter bij de behoefte passen is uitgangspunt. De ontwerp Structuurvisie heeft overigens geen directe rechtsgevolgen, bestemmingsplannen hebben dat wel.

Raadplegen, indienen zienswijze

Met betrekking tot de ontwerp Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2022 tot en met 2025 kan gedurende voornoemde periode door een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 450, 6100 AL Echt. Het plan is digitaal raadpleegbaar via de websiteswww.echt-susteren.nl/structuurvisiesen www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1711.SVWonen2021-OW01.

Het is niet mogelijk per e-mail een zienswijze in te dienen.

Vervolgprocedure

Het college van burgemeester en wethouders stelt een Eindverslag inspraak vast met betrekking tot de ingekomen zienswijzen, dat ter kennis wordt gebracht van de gemeenteraad. De gemeenteraad zal vervolgens een besluit nemen over de vaststelling van de visie. Hiertegen staat geen bezwaar of beroep open.

Echt-Susteren, 8 december 2021

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren,

Dr. J.W.M.M.J. Hessels,

burgemeester

Drs. G.W.T. van Balkom,

secretaris

Naar boven