Verkeersbesluit tweede parkeerplaats voor laden elektrische voertuigen - Vestapad nabij huisnummer 34

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel bevoegd om verkeersbesluiten te nemen. Deze bevoegdheid is door het college van burgemeester en wethouders gemandateerd aan de gemeentesecretaris.

 

Vereiste ten aanzien van het besluit

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen:

1. De plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens, en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, geschiedt krachtens een verkeersbesluit.

2. Maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of

verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer geschieden krachtens een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

 

Overwegingen

Aan een laadpaal kunnen twee voertuigen worden gekoppeld. Bij de bestaande laadpaal aan het Vestapad in Son en Breugel is momenteel slechts één parkeerplaats gereserveerd voor het laden van elektrische voertuigen.

In het op 23 december 2020 genomen verkeersbesluit is aangegeven dat de tweede parkeerplaats pas voor elektrisch laden zal worden aangemerkt als uit het gebruik van de paal en/of verzoeken van (potentiële) gebruikers blijkt dat hier voldoende vraag naar is.

Er is een verzoek ingediend voor het reserveren van een tweede parkeerplaats voor het opladen van elektrische voertuigen bij de laadpaal aan het Vestapad.

De aanbieder van laadinfrastructuur heeft aangetoond dat de laadpaal aan het Vestapad voldoende gebruikt wordt om een tweede parkeerplaats voor het opladen elektrische voertuigen te reserveren.

Het reserveren van een tweede parkeerplaats voor het opladen van elektrische voertuigen beïnvloedt de parkeerdruk in het gebied niet onevenredig nadelig.

Het reserveren van de plaats en het plaatsen van de laadinfrastructuur beïnvloedt de veiligheid en doorgang van het verkeer niet nadelig.

De betreffende parkeerplaats ligt binnen de bebouwde kom van Son en Breugel, de plaats is openbaar toegankelijk en in beheer en onderhoud bij de gemeente Son en Breugel.

Dit besluit heeft betrekking op het reserveren van een tweede parkeerplaats.

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is over het besluit overleg geweest met de politie.

Doelstelling

Dit besluit draagt bij aan de doelstelling zoals verwoord in de Wegenverkeerswet 1994, artikel 2, lid 2 en 3:

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

- het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer; en

- het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik.

 

BESLUIT

Op grond van voorgaande motivering komt de gemeente tot het besluit om een tweede parkeerplaats nabij Vestapad 34 te reserveren voor het opladen van elektrische voertuigen, door middel van plaatsing van onderbord OB504 (schuine pijl naar links/rechts) bij de bestaande, van bord E04 voorziene, openbare laadpaal aan het Vestapad.

 

Son en Breugel, 6 december 2021,

namens het college van burgemeester en wethouders van Son en Breugel,

Met vriendelijke groet,

H. Smits - beleidsmedewerker team PUBB

Mededelingen

Bezwaar en beroep

Belanghebbenden kunnen conform de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na publicatie van dit besluit in de Staatscourant bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Son en Breugel, Postbus 8, 5690 AA Son en Breugel. In dit bezwaarschrift moet de naam en het adres van degene die bezwaar maakt vermeld worden, evenals de datum waarop het bezwaarschrift is opgesteld. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en aangeven tegen welk besluit bezwaar wordt gemaakt en om welke reden(en). Door het indienen van het bezwaarschrift wordt dit besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een bezwaarschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90.125, 5200 MA te 's-Hertogenbosch. Bij het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moeten griffierechten worden betaald.

Naar boven