Vastgestelde visie Buitengebied 2.0

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Eersel, op grond van de artikelen 2.1. Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, in de openbare vergadering van 2 november 2021 de visie Buitengebied 2.0 heeft vastgesteld. Ook is besloten om de volgende visiedocumenten in te trekken:

  • Visie Buitengebied 1.0;

  • Structuurvisie 2011;

  • StructuurvisiePlus.

De visie Buitengebied 2.0 is een uitwerking van de Omgevingsvisie, waarbij de lijnen worden uitgezet voor het buitengebied. Voor een deel doen we dit op een traditionele manier door kaders aan te geven die de ontwikkelingsmogelijkheden voor een gebied aangeven. De visie vormt daarnaast het startpunt voor een nieuwe koers. Een koers waarbij kwaliteitsverbetering van het buitengebied voorop staat. Waarbij ruimte is voor maatwerk. Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de visie Buitengebied 1.0 zijn:

  • a.

    een aangepaste visie op economische ontwikkelingen in het buitengebied;

  • b.

    een nieuwe visie op bebouwingsconcentraties;

  • c.

    een sloopsubsidie vervangt een eerder voorgesteld sloopfonds.

Iedereen kan de vastgestelde visie Buitengebied 2.0 en de onderliggende stukken inzien. De visie is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.eersel.nl.

De visie is geen juridisch bindend document. Tegen het besluit tot vaststelling kan daarom, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Voor meer informatie over de visie Buitengebied 2.0 kan contact opgenomen worden met Anouk Meulenbroeks, Daan Liebregts of Inger van Dommelen, via 0497-531300 of ruimte@eersel.nl.

Link naar visie Buitengebied 2.0

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0770.VBG9008-VAST

Naar boven