Bekendmaking Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) Omgevingsvisie Arnhem 2040

Aanleiding

De gemeente Arnhem werkt momenteel aan de Arnhemse omgevingsvisie. Daarin staat het beleid over hoe we omgaan met de ruimte voor de lange termijn. Keuzes die de gemeente in deze visie maakt, kunnen effect hebben op de leefomgeving. We vinden het belangrijk dat we bij het maken van deze omgevingsvisie goed kijken naar de gevolgen voor het milieu en de leefbaarheid. Om die reden starten we binnenkort met een effectonderzoek, een zogenaamde m.e.r.-procedure. In deze procedure onderzoeken we wat de effecten zijn op de omgeving en welke mogelijk alternatieven er zijn voor de gekozen oplossingen in de visie.

 

Het opstellen van de omgevingsvisie en het milieueffectrapport is een samenhangend proces. Als daar aanleiding voor is, gebruiken we de resultaten uit de m.e.r.-procedure om de omgevingsvisie te verbeteren. De eerste stap in het onderzoek naar de milieueffecten is de NRD. Het beschrijft welke effecten we gaan onderzoeken en tot op welk detailniveau.

 

In de bijlagen vindt u de NRD en de voorontwerp omgevingsvisie. Beiden zijn ook in te zien op het Stadskantoor, Eusebiusbuitensingel 53 te Arnhem. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00.

 

Zienswijze

Iedereen kan van 6 december 2021 tot 17 januari 2022 reageren op de NRD (zienswijze). Schriftelijk kan dat via het e-mailadres projectsecretarisomgevingswet@arnhem.nl of via Postbus 9029, 6800 EL Arnhem t.a.v Projectsecretaris Omgevingswet, onder vermelding van uw naam, adresgegevens en “Zienswijze NRD Omgevingsvisie 2040”. Als u uw reactie mondeling wil toelichten, geef dat aan in de zienswijze. Er wordt dan contact met u opgenomen.

 

Vervolg-procedure

Van alle reacties die voor 17 januari 2022 binnen komen, geven we aan wat we daarmee doen. Daarna zal het ontwerpbesluit Milieu Effect Rapport samen met het ontwerpbesluit van de Omgevingsvisie Arnhem 2040 in te zien zijn. Op beide ontwerp-besluiten kunt u dan reageren.

De onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage adviseert vervolgens over het ontwerp- Milieu Effect Rapport en daarop binnengekomen reacties. Uiteindelijk zal de gemeenteraad op hetzelfde moment over de omgevingsvisie en het Milieu Effect Rapport besluiten.

Naar boven