Gemeenteblad van Haarlem
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Haarlem | Gemeenteblad 2021, 438534 | gemeenschappelijke regeling |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Haarlem | Gemeenteblad 2021, 438534 | gemeenschappelijke regeling |
Gemeenschappelijke Regeling betreffende het Participatiebedrijf Zuid-Kennemerland
De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort, ieder voor zover zij voor de eigen gemeente bevoegd zijn;
gelezen het voorstel van het bestuur tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling betreffende het werkvoorzieningsschap Zuid-Kennemerland;
dat er sinds 1986 een gemeenschappelijke regeling betreffende het Werkvoorzieningsschap Zuid-Kennemerland bestaat;
dat de gemeenteraden van de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort hebben besloten om de gemeenschappelijke regeling om te vormen tot een Participatiebedrijf om naast de sociale werkvoorziening ook dienstverlening te kunnen bieden voor werkzoekenden die zijn aangewezen op beschut werk en werkzoekenden met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt op grond van de Participatiewet en jongeren zonder start- of beroepskwalificatie.*
dat de gemeenschappelijke regeling daarom wordt uitgebreid met de uitvoering van de volgende taken:
dat de gemeenschappelijke regeling wordt ingericht als een bedrijfsvoeringsorganisatie als bedoeld in artikel 8, derde lid van de Wet gemeenschappelijke regelingen;
dat de colleges van burgemeester en wethouders van hun gemeenteraden daartoe de vereiste toestemmingen overeenkomstig het bepaalde in artikel 1, tweede lid van de Wet gemeenschappelijke regelingen hebben verkregen;
artikel 25 van de Gemeenschappelijke Regeling betreffende het Participatiebedrijf Zuid-Kennemerland;
de Wet Sociale Werkvoorziening;
de Wet gemeenschappelijke regelingen
Wet voortijdig schoolverlaten.
de Gemeenschappelijke Regeling betreffende het Participatiebedrijf Zuid-Kennemerland als volgt te vast te stellen:
Artikel 5 Samenstelling van het bestuur
Een lid van het bestuur kan te allen tijde ontslag nemen. Hij deelt zijn ontslag mede aan de betreffende deelnemer (college). De betreffende deelnemer doet mededeling van het ontslag aan het bestuur. Het lid houdt zitting in het bestuur totdat in de opvolging is voorzien conform het bepaalde in het vijfde lid.
Indien het college waarvan de voorzitter deel uitmaakt, partij is in een geding waarbij het Participatiebedrijf is betrokken, oefent de plaatsvervangend voorzitter met betrekking tot dat geding deze bevoegdheid uit. Indien ook het college waarvan de plaatsvervangend voorzitter deel uitmaakt bij dat geding betrokken is, wordt een ander lid van het bestuur gemachtigd om het Participatiebedrijf met betrekking tot dat geding te vertegenwoordigen.
Artikel 7 Werkwijze van het bestuur
In een besloten vergadering kan niet worden beraadslaagd noch een besluit worden genomen over:
het onderhands verhuren, verpachten of in gebruik geven van eigendommen van het Participatiebedrijf;
het onderhands aanbesteden van werken en leveranties, voor zover die niet betrekking hebben op het aanvaarden van opdrachten of het verlenen van diensten, die rechtstreeks voortvloeien uit de exploitatie van het Participatiebedrijf.
Artikel 11 Verantwoording en actieve informatieplicht bestuur
Het bestuur verstrekt aan de colleges, de gemeenteraden of aan leden van de gemeenteraad van de gemeenten, gevraagd en ongevraagd alle informatie die voor een juiste beoordeling van het door het bestuur uit te voeren en uitgevoerde werkzaamheden nodig is, alsmede alle overige inlichtingen waarom door één of meer leden van de colleges en gemeenteraden wordt verzocht.
HOOFDSTUK 4 Personele organisatie Participatiebedrijf
Artikel 15 Werknemers vanuit niet deelnemende gemeenten
Ook niet aan de gemeenschappelijke regeling deelnemende gemeenten kunnen een verzoek doen om personen bij het Participatiebedrijf te plaatsen. De kosten van de plaatsing van deze personen komen naar de regelen, vervat in artikel 20, geheel voor rekening van de betreffende gemeenten.
HOOFDSTUK 5 Financiële bepalingen
De deelnemende gemeenten waarborgen de voldoening van rente, aflossing en kosten van de door het werkvoorzieningsschap te sluiten vaste geldleningen, alsmede van gelden die het participatiebedrijf in rekening-courant opneemt, naar evenredigheid van de aantallen inwoners per 1 januari van dat jaar, voorafgaande aan het jaar waarin de overeenkomst voor de desbetreffende transactie wordt afgesloten.
Artikel 17A Algemene financiële en beleidsmatige kaders
Het bestuur zendt vóór 15 april van het jaar voorafgaande aan dat waarvoor de begroting dient, de algemene financiële en beleidsmatige kaders en de voorlopige jaarrekening aan de raden van de deelnemende gemeenten.
Artikel 19 Rekening en jaarverslag
Het bestuur brengt jaarlijks aan de raden vóór 15 april een voorlopige jaarrekening uit met de daarbij behorende bescheiden en een berekening van de door de deelnemende gemeenten te betalen bijdragen overeenkomstig artikel 20, en vergezeld van een verklaring omtrent de getrouwheid en rechtmatigheid van de baten en lasten ingesteld voor een daartoe overeenkomstig het bepaalde in de controleverordening aangewezen accountant.
Wanneer het bestuur dit nodig oordeelt, verstrekken de deelnemende gemeenten voorschotten op de in artikel 22 geduide kosten.
HOOFDSTUK 6 Wijziging, toetreding, uittreding en opheffing
Artikel 26 Opheffing en liquidatie
Het bestuur bepaalt het aandeel van elke gemeente in het saldo van de liquidatierekening en houdt daarbij rekening met het bedrag, dat door iedere deelnemende gemeente gedurende de laatste drie jaren in de kosten van het Participatiebedrijf is bijgedragen. Ten aanzien van de liquidatierekening is het bepaalde in artikel 20 en 22 van overeenkomstige toepassing.
HOOFDSTUK 7 Overige en slotbepalingen
Artikel 27 Toezendplichtige gemeente
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem draagt zorg voor de toezending van deze regeling en van de besluiten tot toe- en uittreding, wijziging of opheffing aan gedeputeerde staten.
Artikel 27a Bekendmaking regeling
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem draagt zorg voor de bekendmaking van de regeling en van de besluiten tot toe- en uittreding, wijziging of opheffing door kennisgeving van de inhoud daarvan in de Staatscourant.
Artikel 28 Beheer van archiefbescheiden
Ten aanzien van de zorg van de archiefbescheiden van de organen van de regeling zijn de voorschriften van de gemeente Haarlem van overeenkomstige toepassing.
Voordat over een geschil als bedoeld in artikel 28 van de Wet gemeenschappelijke regelingen de beslissing van Gedeputeerde Staten wordt ingeroepen, kunnen partijen het geschil voorleggen aan een daartoe door hen in te stellen en nader te regelen geschillencommissie.
De geschillencommissie hoort de bij het geschil betrokken besturen en brengt advies uit over de mogelijkheid partijen tot overeenstemming te brengen.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2021-438534.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.