Vastgesteld Chw (Crisis- en herstelwet) bestemmingsplan Oosterseveld

Overeenkomstig artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland bekend dat de gemeenteraad in de openbare raadsvergadering van 22 november 2021 heeft besloten in te stemmen met de Reactienota zienswijzen en het Chw bestemmingsplan Oosterseveld, bekend onder en geometrisch vastgelegd als NL.IMRO.0096.20181658-ON01, gewijzigd vast te stellen overeenkomstig het op de reactienota aangepaste bestemmingsplan.

Al enige tijd loopt de procedure voor het nieuwe bestemmingsplan voor bedrijventerrein Oosterseveld. De gemeenteraad is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van dit plan. Het bestemmingsplan behelst een nieuw actueel planologisch kader voor Oosterseveld, waarbij als pilot vooruit is gelopen op de komst van de Omgevingswet. Het ontwerpbestemmingsplan heeft in totaal 12 weken ter visie gelegen. Er zijn vier zienswijzen ingediend. Het college heeft een Reactienota zienswijzen opgesteld waarin op de zienswijzen is gereageerd en waarin is aangegeven of en op welke wijze het ontwerpbestemmingsplan kan worden aangepast. Ambtshalve zijn enkele aanpassingen in het ontwerpbestemmingsplan voorgesteld, deze zijn eveneens in de Reactienota zienswijzen verwoord.

Tegen de vaststelling van het plan kan enkel beroep worden aangetekend door diegene die verschoonbare redenen heeft gehad om geen zienswijze in te dienen. Zij kunnen binnen een termijn van zes weken vanaf 6 december 2021 tot 17 januari 2022 beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag waarop de beroepstermijn afloopt.

U kunt het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak. Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar op de website van de gemeente Vlieland onder Zelf regelen/ Publicaties en bekendmakingen/ Ruimtelijke plannen/ Bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0096.20181658-VA01

Vlieland, 29 november 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland,

Namens deze:

A. Idema

Naar boven