Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Bobeldijk 110/111 en tegenover 102’ te Berkhout

Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bobeldijk 110/111 en tegenover 102 te Berkhout op 4 november 2021 door de gemeenteraad is vastgesteld. Dit bestemmingsplan is opgesteld om compenserende woningbouw als gevolg van de sanering van een agrarisch bedrijf mogelijk te maken.

Gevolgde procedure

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 18 december 2020 tot en met 28 januari 2021 ter inzage gelegen. Hierop is één zienswijze ingekomen van Tennet BV. Deze zienswijze heeft tot een gewijzigde vaststelling geleid, waarbij de wijziging betrekking heeft op vergunningplichtige activiteiten binnen de dubbelbestemming ‘Leiding – hoogspanningsverbinding. De wijziging is daarmee van ondergeschikte aard.

Hoe in te zien

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl Het identificatienummer is NL.IMRO.1598.BPLGBobeldijk110-va01. Wilt u het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis? Neemt u dan contact op met dhr. M. Groefsema van de afdeling Wonen&Ondernemen 0229-548 400 of e: m.groefsema@koggenland.nl voor het maken van een afspraak, dit in verband met de geldende Corona-maatregelen.

Beroepsmogelijkheden 

De beroepstermijn start op 3 december 2021 en duurt tot en met 14 januari 2022 (zes weken). Gedurende de beroepstermijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn van het bestemmingsplan wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven