Ongewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan 12 startersappartementen Beusichemseweg Houten

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat in de vergadering van 23 november 2021 het uitwerkingsplan ‘12 startersappartementen Beusichemseweg’ is vastgesteld.

Verleende vergunning

Ondanks het niet afronden van de procedure voor het uitwerkingsplan is voor de bouw van de appartementen eind vorig jaar een vergunning afgegeven. Dit was mogelijk omdat het plan in overeenstemming was met artikel 3.4 van het ter plaatse geldende bestemmingsplan Loerik VI-Albers Pistoriusweg en het ontwerp-uitwerkingsplan. Ook paste de voorgenomen ontwikkeling binnen de economische en financiële uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan, waarmee werd voldaan aan de afwijkingsmogelijkheid binnen het op dat moment ter plaatse geldende bestemmingsplan.

De afhandeling van deze procedure voor het vaststellen van het uitwerkingsplan heeft lang geduurd, maar is daarmee niet in strijd met de wettelijke en beleidsmatige kaders voor het realiseren en uitvoeren van het plan.

Het plan

Het plan is gelegen aan een braakliggend terrein aan de Beusichemseweg, nabij het perceel Het Spoor 51. De ontwikkeling heeft het nieuwe adres Hofspoor 6 t/m 28. Hier wordt een kleinschalig appartementengebouw met 12 startersappartementen mogelijk gemaakt met 10 koopappartementen en 2 huurappartementen.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het collegebesluit, het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van 6 december 2021 gedurende zes weken (tot en met 16 januari 2022) ter inzage in het gemeentehuis. Voor het inzien van het plan kunt u een afspraak maken via www.houten.nl/inzien of via (030) 63 92 611. De openingstijden vindt u via www.houten.nl/open.

Vanaf 6 december 2021 kunt u het uitwerkingsplan met bijbehorende stukken ook inzien via:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn= NL.IMRO.0321.0580BEUSICHEMSEWEG-VSUP

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het idn: NL.IM-RO.0321.0580BEUSICHEMSEWEG-VSUP

Daarnaast wordt het ongewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Hoe kunt u reageren?

Als u het niet eens bent met het besluit dan kunt u als belanghebbende een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan van 6 december 2021 tot en met 16 januari 2022 (6 weken).

Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

1. een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze naar voren heeft gebracht;

2. een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar

zienswijze tegen het ontwerpuitwerkingsplan naar voren te brengen;

3. een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die bij de

vaststelling van het plan zijn aangebracht (zie collegebesluit).

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, en omschrijving van het besluit waartegen het beroep gericht is én de gronden van het beroep. Digitaal indienen van uw beroepschrift kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding uitwerkingsplan

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het uitwer- kingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn af- loopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het uitwerkingsbesluit niet op. Degenen die beroep hebben ingediend kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Met vragen of voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw I. van Steenbergen of de heer J. Tonneijck (team Ruimtelijke Ontwikkeling), telefoonnummer (030) 63 92 611.

Houten, 3 december 2021

Naar boven