Nadere regels tot wijziging van de Nadere regels peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Rheden 2018

Het college van burgemeester en wethouders van Rheden;

gelet op de bepalingen in de Wet kinderopvang en de Wet op het primair onderwijs, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht, het Besluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie, het Besluit tot het stellen van eisen aan de kwaliteit van de kinderopvang en artikel 2, tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Rheden;

 

b e s l u i t :

 

vast te stellen: de Nadere regels tot wijziging van de Nadere regels peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Rheden 2018

 

Artikel I Wijziging nadere regels

De Nadere regels peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Rheden 2018 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Artikel 1, onder l, komt te luiden:

Landelijk uurtarief: het maximumuurtarief voor dagopvang (peuter- en kinderopvang), opgesteld door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voor 2021 is dit tarief geïndexeerd door de rijksoverheid met 0,51% en komt uit op € 8,50.

 

B

Artikel 1, onder m, komt te luiden:

VVE uurtarief: voor 2022 is dit tarief geïndexeerd met hetzelfde percentage als in artikel 1 onder l (0,51%) en verhoogd door de inzet van de hbo-geschoolde pedagogisch beleidsmedewerker per 1 januari 2022 en komt uit op € 10,20.

 

C

Artikel 1, onder q, komt te luiden:

Peutermonitor: monitoringssysteem waarmee op basis van de input van de aanbieders, de gemeente en de VGGM de bekostiging per aanbieder kan worden berekend, waarbij rekening wordt gehouden met het al dan niet hebben van een VVE-indicatie en het al dan niet recht hebben op kinderopvangtoeslag. Het systeem geeft verder inzicht in het bereik van peuters in de gemeente en biedt input voor managementinformatie.

 

D

Artikel 5, tweede lid, komt te luiden:

Vier keer per jaar levert de (VVE-)aanbieder de gegevens aan voor de Peutermonitor op LRK niveau. Hieruit blijkt het aantal afgenomen uren per week, het aantal weken, het gehanteerde uurtarief en de hoogte van de ouderbijdrage.

 

E

Artikel 5, derde lid, komt te luiden:

De (VVE-)aanbieder is verantwoordelijk voor de volledigheid en juistheid van de gegevens voor de Peutermonitor.

 

F

Artikel 5, zesde lid, komt te vervallen.

 

G

Artikel 6, eerste lid, komt te luiden:

Elke eerste week na een halfjaar (januari/juni, juli/december) vraagt de (VVE-)aanbieder een betaling aan onder verwijzing van de gegevens die zij in de Peutermonitor heeft verwerkt.

 

H

Artikel 6, tweede lid, komt te luiden:

Uiterlijk een maand voor de start van een nieuw halfjaar (januari/juni, juli/december) is er de mogelijkheid voor de (VVE-)aanbieder een voorschot aan te vragen op basis van de gegevens die zij in de Peutermonitor heeft verwerkt.

 

I

Artikel 9 Subsidieplafond komt te luiden:

Het subsidieplafond voor het plaatsen van kinderen in de peuteropvang (deelname opvang van peuters die geen kinderopvangtoeslag van het Rijk ontvangen) bedraagt € 146.460,00 voor 2022. Voor peuters die VVE krijgen geldt geen subsidieplafond, de rijksbijdrage die hiervoor wordt ontvangen bedraagt in 2022 € 960.420,00.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Deze nadere regels treden op 1 januari 2022 in werking.

 

De Steeg, 16 november 2021

Burgemeester en wethouders voornoemd,

burgemeester.

secretaris.

Naar boven