Bestemmingsplan “Buitengebied, Harpelerweg”

Burgemeester en wethouders van Westerwolde maken bekend, dat het bestemmingsplan “Buitengebied, Harpelerweg” (NL.IMRO.1950.BP2004-vs01) op 10 november 2021 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Beschrijving plan

Met het project wordt beoogd om drie woningbouwmogelijkheden te realiseren voor twee kavels aan de Harpelerweg in buurtschap Harpel (nabij Vlagtwedde). Het betreft een perceel (tussen Harpelerweg nr. 23 en nr. 29) voor twee vrijstaande woningen en een perceel (tussen Harpelerweg nr. 29 en nr. 35) voor één vrijstaande woning.

Ter inzage

Het vastgestelde plan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 2 december 2021 ter inzage tot het einde van de beroepstermijn:

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling kan door een belanghebbende binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl).

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn van het bestemmingsplan wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven