Vaststelling Bestemmingsplan ‘Partiële herziening Enkhuizen bedrijventerreinen-Geitenhouderijen’

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het volgende bekend.

Op dinsdag 28 september 2021 heeft de gemeenteraad van Enkhuizen het bestemmingsplan Partiële herziening Enkhuizen bedrijventerreinen-Geitenhouderijen’ gewijzigd vastgesteld (NL.IMRO.0388.BPherzEBGH-VG01).

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Partiële herziening Enkhuizen bedrijventerreinen-Geitenhouderijen’ bevat een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Correctieve en partiële herziening Enkhuizen Landelijk gebied. Voor wat betreft de agrarische bestemmingen in dit bestemmingsplan wordt het gebruik voor het hebben of houden van een geitenhouderij verboden.

Ontvangen zienswijzen

Dit bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen vanaf 16 januari 2020 tot en met 27 februari 2020. Hierop is geen zienswijze ontvangen.

Ter inzage

Vanaf 29 november 2021 kunt u gedurende 6 weken het vastgestelde bestemmingsplan en het bijbehorend raadsbesluit inzien. Daarin kunt u ook lezen welke ambtshalve wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn vastgesteld. U kunt de stukken op de volgende wijze raadplegen:

1. U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer: NL.IMRO.0388.BPherzEBGH-VG01.

2. U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1616 AV in Hoogkarspel. U kunt hiervoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon: 0228-352352 of via www.enkhuizen.nl.

Beroepsprocedure

Vanaf 30 november kan een belanghebbende gedurende 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn, dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

 

Naar boven