Ontwerp paraplubestemmingsplan ‘Súdwest-Fryslân – kleine windturbines’ en beleidsregel ‘kleine windturbines Súdwest-Fryslân’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het ontwerp van het ‘paraplubestemmingsplan Súdwest-Fryslân – kleine windturbines’ en de beleidsregel ‘Toetsingskader kleine windturbines Súdwest-Fryslân’ ter inzage leggen.

Wat houdt dit paraplubestemmingsplan in?

Het paraplubestemmingsplan bevat nieuwe regels voor het bouwen van kleine windturbines. De tot nu toe geldende bestemmingsplannen voor deze gebieden kennen nog geen mogelijkheid voor de bouw van kleinschalige windturbines met een ashoogte tot 15 meter.

Met dit paraplubestemmingsplan en de nieuwe beleidsregel wordt het mogelijk om een omgevingsvergunning te verlenen voor windturbines met een ashoogte tot 15 meter.

De nieuwe regeling geldt alleen voor bestaande agrarische bedrijven in het buitengebied. De opzet van dit paraplubestemmingsplan is zo dat alle bestemmingsregels van de onderliggende bestemmingsplannen blijven gelden.

Wat houdt de beleidsregel in?

Het toetsingskader is de basis voor de nieuwe regeling in het paraplubestemmingsplan en is opgesteld om te voorkomen dat er ad hoc wordt besloten op nieuwe aanvragen en het landschap ontsierd raakt.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het ontwerp-bestemmingsplan en de beleidsregel kunt u inzien vanaf 29 november 2021 tot en met 9 januari 2022. Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek.

Beide ontwerpplannen zijn ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2020PPklturbineSWF-ontw

De beleidsregel kunt u vinden als bijlage van de regels van het paraplubestemmingsplan.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn kan iedereen schriftelijk:

  • 1.

    zijn zienswijze indienen over het bestemmingsplan;

  • 2.

    een inspraakreactie indienen over de beleidsregel.

De zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, De inspraakreactie kunt u sturen naar het college van B&W, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Wilt u uw zienswijze of inspraakreactie mondeling geven? Dat kan door het maken van een afspraak met mevrouw L. van der Bijl van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken via het algemeen telefoonnummer 140515. U moet dit doen vóór 17 december aanstaande.

Naar boven