Gewijzigd vastgesteld bestemminsplan ‘Staphorst Dorp-Rouveen, Goudenregenstraat 30 te Rouveen’

De gemeenteraad van Staphorst heeft op 16 november 2021 een nieuw bestemmingsplan vastgesteld voor de Goudenregenstraat 30 in Rouveen. Hieronder staat wat dit betekent. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan.

Waar gaat het plan over?

De Goudenregenstraat 30 behoudt de maatschappelijke bestemming. Het nieuwe bestemmingsplan maakt een groter bouwvlak en het wonen op de verdieping (in 3 appartementen) op dit adres mogelijk. Het plan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het bestemmingsplan wijkt af van het ontwerpbestemmingsplan

Vanaf 31 maart 2021 kon iedereen gedurende 6 weken reageren op het ontwerp van het bestemmingsplan. Wij hebben 2 reacties ontvangen. Naar aanleiding van deze reacties is het vastgestelde bestemmingsplan op een aantal punten anders dan het ontwerpbestemmingsplan. De verschillen zijn:

  • 1.

    het bouwvlak is aan de zijde van de Goudenregenstraat 28 met 1 meter ingekort;

  • 2.

    in het bouwplan wordt de kelder anders gesitueerd zodat geen externe keldertrap meer nodig is. Wel komt er dan een fietsenberging bij, welke is weergegeven op het Inrichtingsplan.

Hoe kunt u het plan bekijken?

Iedereen kan vanaf woensdag 1 december 2021 het vastgestelde bestemmingsplan bekijken. Dit kan via:

  • 1.

    De landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kun u zoeken op het adres of het plannummer: NL.IMRO.0180.1102021001-VS01.

  • 2.

    De gemeentelijke website: www.staphorst.nl/bekendmakingen, rubriek ‘Bestemmingsplan’. Hier vindt u de pdf bestanden.

  • 3.

    Het gemeentehuis: bij de publieksbalie Omgevingsplein. Hier kunt u de papieren stukken bekijken. Vanwege de coronamaatregelen van de gemeente Staphorst kunt u de papieren stukken alleen bekijken als u een afspraak hebt. U kunt een afspraken maken via de publieksbalie Omgevingsplein: (0522) 467 467.

De digitale bestanden (voor de overlegpartners) zijn beschikbaar op:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0180/NL.IMRO.0180.1102021001-VS01/ 

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan?

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan dan kunt u beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van donderdag 2 december 2021 tot en met woensdag 12 januari 2022. Een beroepschrift kan worden ingediend door:

  • 1.

    belanghebbenden;

  • 2.

    niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • 3.

    niet-belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet of te laat een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 4.

    een ieder als het gaat om een wijziging die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp.

U stuurt uw beroepschrift aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

Stelt u uiterlijk 12 januari 2022 beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Als u dit uiterlijk 12 januari 2022 doet, dan treedt het nieuwe bestemmingsplan nog niet in werking, totdat op uw verzoek is beslist.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen. Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking op donderdag 13 januari 2022. Enige uitzondering is als iemand vóór deze datum een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter.

Naar boven