Verkeersbesluit voor de inrichting van een woonerf in de Leo Dohmenstraat, Voerendaal

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE VOERENDAAL

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1997 en op grond van het besluit van burgemeester en wethouders, van 28 mei 2020, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering en gronden van het verkeersbesluit

Uit het oogpunt van artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 onder punt a, b, c, d en e te weten:

a. het verzekeren van de veiligheid op de weg;

b. het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

e. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade

is het gewenst om is het gewenst om de Leo Dohmenstraat in te richten als woonerf vanaf de kruising met de Hubert Houbenstraat.

De inrichting betreft enerzijds het plaatsen van de bebording G05 (begin woonerf) komende van de Hubert Houbenstraat in de richting van de Leo Dohmenstraat en G06 (einde woonerf) komende van de Leo Dohmenstraat in de richting van de Hubert Houbenstraat en anderzijds het fysiek aanbrengen van parkeervakken waarin gemotoriseerd verkeer kan parkeren.

Voorgeschreven overleg

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps van het basisteam Brunssum/Landgraaf. Voor akkoord bevonden op 17 november 2021.

Belangenafweging (AWB procedure)

De bekendmaking van de ter inzage legging van het ontwerp verkeersbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken en de mogelijkheid zienswijzen kenbaar te maken, werd op 25 november 2021 gepubliceerd via de Staatscourant.

BESLUIT

Op grond van bovenstaande gronden en overwegingen besluiten burgemeester en wethouder om de Leo Dohmenstraat in te richten als woonerf. Hiervoor zullen verkeersborden G05 en G06, van bijlage 1 van het RVV 1990, worden geplaatst zoals aangegeven op de tekening behorende bij dit verkeersbesluit.

Voerendaal 23 november 2021,

Het College van Burgemeester en Wethouders van Voerendaal,

Namens deze,

M.J.M.Verhoeve

Sr. Adviseur Openbare Ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:1 juncto 6:4 van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken na de datum van bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 23000, 6367 ZG Voerendaal.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • 1.

    naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

     

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan de indiener van het bezwaarschrift de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, te Maastricht, Postbus 1988,6201 BZ Maastricht, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank viahttp://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

Naar boven