Darp, Paardeweide 3, 7973 KS,

m.e.r. beoordelingsbesluit voor het wijzigen van een pluimveehouderij, verzenddatum 18-11-2021, zaaknummer 295416

 

Procedure.

Besluit

Burgemeester en wethouders van gemeente Westerveld maken als bevoegd gezag, gelet op artikel hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend: Op 5 februari 2021 hebben wij uw aanmeldnotitie voor de m.e.r.-beoordeling in het kader van het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) ontvangen. De aanmeldnotitie is ingediend voor de locatie Paardeweide 3 te Darp, in verband met het wijzigen van een pluimveehouderij. De aanvraag is ingediend voor het houden van vleeskuikens in plaats van legkippen. De aanmeldnotitie is geregistreerd onder zaaknummer Z2021-004594. Burgemeester en wethouders hebben op 18 november 2021 besloten dat ter voorbereiding op het besluit op grond van artikel 2.1 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), voor de gewenste activiteiten geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld, aangezien geen sprake is van belangrijke nadelige gevolgen als bedoeld in artikel 7.17 lid 1 van de Wet milieubeheer.

 

Ter inzage

Het besluit en de aanmeldingsnotitie liggen vanaf 25 november 2021 gedurende 6 weken ter inzage tijdens de openingsuren op afspraak. Hiervoor kunt u bij de gemeente een afspraak maken via telefoonnummer 14 0521. Wij verzoeken u het desbetreffende zaaknummer daarbij te vermelden.

Rechtsbescherming

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wetbestuursrecht (Awb). Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. lndien u rechtstreeks in uw belang wordt getroffen, kunt u uw bezwaarschrift binnen 6 weken indienen bij het bevoegd gezag. In het briefhoofd vindt u de contactgegevens. Indien bezwaar is ingesteld tegen dit besluit, kan ook om een voorlopige voorziening worden gevraagd, indien onverwijlde spoed dat vereist. Het verzoek moet worden gedaan bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland. Griffierechten. Hiervoor zijn griffierechten verschuldigd. Voor zover belanghebbenden geen bezwaar of beroep kunnen instellen tegen het voorbereidingsbesluit, kunnen zij hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in de procedure omtrent de gevraagde omgevingsvergunning.

 

Bekendmaking besluit en rechtsmiddelen

Dit besluit wordt gezien als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Tijdens de toekomstige procedure voor een omgevingsvergunning bestaat de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen en eventueel beroep. Daarbij kan ook dit m.e.r.-beoordelingsbesluit worden betrokken.

Tegen dit besluit kan daarom alleen bezwaar worden gemaakt door een belanghebbende, die - los van het besluit omgevingsvergunning Wabo - rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen.

De aanmeldnotitie, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken kunnen gedurende een termijn van zes weken op verzoek worden ingezien.

 

Naar boven