Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan "Glastuinbouwgebied Meeslouwerpolder”

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 5 oktober 2021 het bestemmingsplan “Glastuinbouwgebied Meeslouwerpolder” gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ligt ten noordwesten van Stompwijk en wordt aan de noordzijde begrensd door de Rijksweg A4.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied.

Het bestemmingsplan heeft een overwegend conserverend karakter met verschillende flexibele regelingen om ruimtelijke ontwikkeling in de toekomst mogelijk te maken. Het bestemmingsplan is een planologische vertaling van de op 19 september 2017 vastgestelde “Spelregels transformatie glastuinbouwgebied Meeslouwerpolder “.

Het bestemmingsplan maakt tevens de realisatie van een nieuwe woning aan de Tuinbouwweg 7/7A mogelijk op basis van de genoemde ‘Spelregels transformatie glastuinbouwgebied Meeslouwerpolder’

Inzien bestemmingsplan

Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

• Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1916.meeslouwerpolder-VG01;

• Op de gemeentelijke website www.lv.nl/overzicht-bestemmingsplannen;

• Een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam).

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 3 december 2021 tot en met donderdag 13 januari 2022.

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen een gemotiveerd beroepsschrift tegen het vastgestelde bestemmingsplan indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan door een belanghebbende tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan tegelijk met het indienen van het beroepschrift, maar ook nog later in de procedure. Voor het instellen van beroep en het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat laatste geval wordt het bestemmingsplan van rechtswege geschorst totdat de Voorzieningenrechter beslist heeft op het verzoek om voorlopige voorziening.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer Kai Ellenbroek of een van de andere medewerkers van de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen op telefoonnummer 14 070.

 

 

 

 

 

Naar boven