Ontwerp uitwerkingsplan ‘Torensteepolder fase 1c Numansdorp’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoeksche Waard maakt bekend dat zij het ontwerp uitwerkingsplan ‘Torensteepolder fase 1c Numansdorp’ met bijbehorende stukken ter inzage legt.

Inhoud en doel van het uitwerkingsplan

Op 11 juni 2019 is het bestemmingsplan ‘Torensteepolder fase 1b en 1c’ vastgesteld. In dit bestemmingsplan is aan de gronden in fase 1c de bestemming ‘Woongebied – Uit te werken’ toegekend. Op 21 september 2021 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘partiele herziening ruimtelijke plannen Numansdorp-Zuid’ vast voor het ophogen van het aantal woningen. Daarin is de uitwerkingsplicht voor fase 1c overgenomen. Op grond van deze bestemming is nog geen sprake van een bouwtitel. Daarvoor moeten we deze bestemming eerst uitwerken. Voorliggend ontwerp uitwerkingsplan voorziet in die uitwerking en zorgt voor een bouwtitel voor de realisatie van 73 woningen in fase 1c. Het uitwerkingsplan past binnen de regels van het recent vastgestelde en in werking getreden bestemmingsplan ‘partiele herziening ruimtelijke plannen Numansdorp-Zuid’.

Ter inzage

Het ontwerp uitwerkingsplan ‘Torensteepolder fase 1c Numansdorp’ en alle bijlagen liggen met ingang van donderdag 25 november 2021 tot en met woensdag 5 januari 2022 ter inzage. U kunt de stukken bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1963.UPfase1cNMD20-ON01).

Wilt u de stukken in het gemeentehuis inzien? Maak dan een afspraak met Misja Maes, bereikbaar via telefoonnummer 088-6471709.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk.

Uw zienswijzen tegen het ontwerp uitwerkingsplan kunt u richten aan:

College van burgemeester en wethouder van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp uitwerkingsplan Torensteepolder fase 1c Numansdorp’.

Anterieure overeenkomst

Voor dit plan sloten we een anterieure overeenkomst op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening. In de anterieure overeenkomst maken wij afspraken over het kostenverhaal en de locatie eisen.

Vragen?

Wilt u liever een mondelinge zienswijze indienen? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met Misja Maes, bereikbaar via telefoonnummer 088-6471709 of via e-mail misja.maes@gemeentehw.nl.

Naar boven