Aanpassen boetebepaling in relatie tot anti-speculatiebeding

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland

 

Besluit:

 

  • 1.

    In te stemmen met het aanpassen van de boetebepaling in relatie tot het anti-speculatiebeding, welke beiden onderdeel uitmaken van de geldende 'algemene verkoopvoorwaarden woningbouwkavels Dinkelland 2020'.

  • 2.

    De gewijzigde 'algemene verkoopvoorwaarden woningbouwkavels gemeente Dinkelland' vast te stellen.

Artikel 18 lid 2 en 3 van de geldende 'algemene verkoopvoorwaarden woningbouwkavels Dinkelland 2020' wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 18 lid 2

In geval van een overtreding van hetgeen is opgenomen in artikel 10 (anti-speculatiebeding) is koper onmiddellijk in verzuim, zonder dat enige ingebrekestelling is vereist, en verbeurt de koper aan de gemeente een boete maximaal ter hoogte van de koopsom van de bouwkavel inclusief omzetbelasting.

Artikel 18 lid 3

In geval van niet nakoming van hetgeen is opgenomen in artikel 13 (kettingbeding) is koper onmiddellijk in verzuim, zonder dat enige ingebrekestelling is vereist, en verbeurt de koper aan de gemeente een boete maximaal ter hoogte van de koopsom van de bouwkavel inclusief omzetbelasting.

 

Deze bepalingen treden in plaats van de onderstaande (oude) bepalingen:

 

Artikel 18 lid 2

In geval van een overtreding van hetgeen is opgenomen in artikel 10 (anti-speculatiebeding) is koper onmiddellijk in verzuim, zonder dat enige ingebrekestelling is vereist, en verbeurt de koper aan de gemeente een boete van € 20.000,-, inclusief omzetbelasting.

Artikel 18 lid 3

In geval van niet nakoming van hetgeen is opgenomen in artikel 13 (kettingbeding) is koper onmiddellijk in verzuim, zonder dat enige ingebrekestelling is vereist, en verbeurt de koper aan de gemeente een boete van€ 20.000,-, inclusief omzetbelasting.Het wijzigen van de 'algemene verkoopvoorwaarden woningbouwkavels Dinkelland 2020' is een bevoegdheid van het college. Het gewijzigde beleid is opgenomen in de bijlage en treedt een dag na bekendmaking in werking.

Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op 9 november 2021

Naar boven