Gemeente Heusden - Omgevingsvergunning ‘Hollandlaan 58, Drunen’

Het college van Heusden maakt bekend, dat het de omgevingsvergunning ‘Hollandlaan 58, Drunen’ (NL.IMRO.0797.Hollandln58Drunen-OV01) heeft verleend. De omgevingsvergunning bestaat uit de onderdelen “afwijken van het bestemmingsplan” en “bouwen”.

Het plangebied ligt te noorden van de Hollandlaan 56 en maakt momenteel nog onderdeel uit van het perceel aan de Grotestraat 11 in Drunen (perceel 7504, sectie L).

Het bouwen van een woning past niet in het geldende bestemmingsplan ‘Drunen herziening 2014’’. Er is een omgevingsvergunning met uitgebreide procedure conform de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) aangevraagd. In toepassing van artikel 2.1, lid 1, aanhef en onder c, van de Wabo kan er in afwijking van het bestemmingsplan een woning worden gerealiseerd.

Inzage

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt met ingang van 25 november 2021 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie van de ontwerp omgevingsvergunning is raadpleegbaar via www.heusden.nl. en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Met ingang van de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd kan daartegen beroep worden aangetekend door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend, of die niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep (met name ook tegen welk onderdeel van het besluit het beroep zich richt).

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Rechtbank Oost-Brabant, team Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. U kunt ook een digitaal beroepschrift of verzoekschrift indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het besluit treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken.

Voorlopige voorziening

Gedurende de termijn dat uw bezwaarschrift in behandeling is, kan al gebruik worden gemaakt van het besluit. Om dit te voorkomen, kunt u bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank een voorlopige voorziening aanvragen. Dit houdt in dat u verzoekt het besluit tijdelijk te schorsen. Dit kan tegelijk met of na het indienen van het bezwaarschrift. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de bij de bovengenoemde rechtbank.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Theo de Kleijn van het cluster Omgevingsvergunningen van de gemeente Heusden, telefoon: (073) 513 1789. Wilt u hierbij het zaaknummer 1092599 vermelden?

 

Naar boven