Vaststelling wijzigingsplan ‘Doctor Moonsweg 5, Beers’

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het wijzigingsplan ‘Doctor Moonsweg 5, Beers’ hebben vastgesteld op 2 november 2021. Het wijzigingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Het plangebied ligt op het perceel Dr. Moonsweg 5 in Beers, in het buitengebied, direct ten westen van de bebouwde kom van Beers. Het perceel ligt tussen de Provincialeweg N321 en de Elstweg. Voor deze locatie is een bestemmingsplan in voorbereiding dat voorziet in de vestiging van een zogenaamde Eiwitcampus. Onderdeel van dit plan is een plek waar kleine teelten gerealiseerd kunnen worden met bijbehorende teelt ondersteunende voorzieningen, uitgerust met zonnepanelen. Dit onderdeel van het plan kan gerealiseerd worden met toepassing van de wijzigingsbevoegdheid die is opgenomen in het geldende bestemmingsplan. Daarin voorziet dit wijzigingsplan.

Naar aanleiding van de zienswijzen op het ontwerpwijzigingsplan zijn de passages over aardkundige en cultuurhistorische waarden in de toelichting van het plan nader onderbouwd. Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar het besluit tot vaststelling en de daarbij behorende nota van zienswijzen.

Het wijzigingsplan, vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 24 november 2021 tot en met dinsdag 4 januari 2022. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis op afspraak tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, met als zoekterm de plannaam of het ID-nummer NL.IMRO.1684.WPCUTOVDrMoonsweg5-VA01.

Beroep

Tot en met 5 januari 2022 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage, door:

  • diegene die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpwijzigingsplan bij het college naar voren heeft gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen;

  • een ieder tegen de wijzigingen die door het college van B&W zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Cuijk, 23 november 2021

Burgemeester en wethouders van Cuijk

Naar boven