Ontwerp bestemmingsplan ‘Sportpark De Neul Sint-Oedenrode’

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Sportpark De Neul Sint-Oedenrode’ gedurende zes weken van donderdag 25 november 2021 tot donderdag 6 januari 2022 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Tevens is het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Sportpark De Neul Sint-Oedenrode’ elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.OED001BP0022021P-ON01

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de bebouwde kern van Sint-Oedenrode, rekening houdend met klimaatverandering, volgens de norm niet voldoende beschermd is tegen (toekomstige) hoogwatersituaties. In het project Klimaatrobuust Beekdal Sint-Oedenrode hebben Waterschap De Dommel (WDD) en Gemeente Meierijstad intensief samengewerkt om te komen tot een integraal inrichtingsplan voor de Dommel. Het doel van het project is het realiseren van een robuust beekdal in Sint-Oedenrode waarmee diverse subdoelen worden gerealiseerd met betrekking tot klimaat en beekherstel.

Het verbreden van de Dommel ter plaatse van Sportpark de Neul brengt met zich mee dat de oriëntatie van de sportvelden ten noordoosten oosten van het Klaverpad en de parkeervoorzieningen gewijzigd dient te worden. Het is binnen deze bestemmingen niet mogelijk sportvelden en parkeervoorzieningen te realiseren.

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Meierijstad, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken. U kunt voor nadere informatie contact opnemen met Matthijs Suijkerbuijk van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

De vaststelling van het bestemmingsplan zal plaatsvinden door de gemeenteraad.

Veghel 24 november 2021

Naar boven