Kennisgeving voorbereiding Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2022 tot en met 2025 

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert maken ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn een regionale Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2022 tot en met 2025 voor te bereiden. Ten aanzien van dit voornemen worden geen stukken ter inzage gelegd, kunnen geen zienswijzen worden ingediend. Ook wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen.

In de Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2022 tot en met 2025 wordt de ontwikkelingsrichting van de zeven gemeenten in Midden-Limburg op het gebied van wonen vastgelegd. In de visie wordt minder dan voorheen de nadruk gelegd op het schrappen van planvoorraad voor woningen en wordt meer de nadruk gelegd op het realiseren van plannen zodat de juiste woningen op de juiste plaats worden gerealiseerd. Ook omvorming van woningbouwplannen naar segmenten die beter bij de behoefte passen is uitgangspunt.

Naar verwachting wordt in het vierde kwartaal 2021 een ontwerp van de Structuurvisie Wonen 2022 ter inzage gelegd. Dan is het mogelijk om te reageren op de inhoud van de visie. De bekendmaking wordt door de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Weert en Roermond gepubliceerd in het Gemeenteblad (www.officielebekendmakingen.nl).

Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert, 17 november 2021

Naar boven