Informatieve berichten gemeente Bladel – week 46

 

Werken Enexis

 

Enexis is enkele weken geleden gestart met werkzaamheden ter hoogte van de Zwartven/Loonseweg in Hapert. Vanuit Hapert werken ze richting de provinciale weg, waarna ze langs de provinciale weg richting het netstation op industrieterrein De Sleutel werken. Tijdens de werkzaamheden wordt er een extra stroomkabel gelegd zodat er meer elektriciteit naar het industrieterrein kan. De werken zullen grotendeels langs de N284 af lopen en gebeuren door middel van boringen en graafwerkzaamheden. Fietsverkeer komend vanaf Hapert zal tijdelijk omgeleid worden via het Jarabos. In totaal zullen deze werken 3 maanden in beslag nemen.

 

 

Uitreiking participatieverklaringen aan nieuwe inwoners

 

Burgemeester Remco Bosma ontving op dinsdag 19 oktober 13 inwoners uit de gemeente Bladel, afkomstig uit Syrië, China, Eritrea, Congo, etc.. Tijdens een speciale bijeenkomst hebben zij hun participatieverklaring ondertekend. Met het tekenen van de participatieverklaring geven ze aan dat ze de Nederlandse kernwaarden kennen en dat ze deze respecteren. Ook verklaren ze hiermee dat ze een actieve bijdrage zullen leveren aan de Nederlandse maatschappij.

 

De participatieverklaring is een verplicht onderdeel van de inburgering, dat door Vluchtelingenhulp Bladel en de gemeente voor de Bladelse nieuwkomers wordt georganiseerd. Ter voorbereiding op de uitreiking hebben de deelnemers vier workshops gevolgd. Hierin hebben ze uitvoerig met elkaar gesproken over de kernwaarden vrijheid, gelijkheid, solidariteit en participatie en hoe die doorwerken in hun eigen leven hier in Nederland. Daarnaast is ingegaan op gezondheid, welzijn en cultuur. De gemeente Bladel wenst deze nieuwe inwoners veel geluk en succes met de verdere inburgering en ze hopen dat ze zich snel thuis zullen voelen in de gemeente!

 

 

Commissievergaderingen in november 2021

 

In november 2021 vinden drie commissievergaderingen plaats:

  • Commissie Grondgebied op maandag 22 november 2021. Op de agenda staat o.a. Bestemmingsplan Vogelwikke, Transitievisie warmte, subsidieverordening duurzame energie voor particulieren, Regionale Energiestrategie (RES), Bindend adviesrecht Omgevingswet, en Najaarsnota 2021.

  • Commissie Inwoners op dinsdag 23 november 2021. Op de agenda staat o.a. Beleidskader WMO, en Najaarsnota 2021.

  • Commissie Middelen & Algemene Zaken op maandag 29 november 2021. Op de agenda staat o.a. Nota Participatiebeleid en Najaarsnota 2021.

 

De conceptagenda’s en vergaderstukken kunt u inzien via www.bladel.nl/gemeenteraad. De vergaderingen van de commissies zijn openbaar, beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Bladel. Dit is onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond corona. Aanwezigen dienen de op dat moment geldende richtlijnen in acht te nemen.

 

Spreekrecht

Als burger kunt u tijdens een commissievergadering inspreken over de geagendeerde raadsvoorstellen. U kunt dan in maximaal vijf minuten de commissie informeren. Een verzoek om spreekrecht meldt u voorafgaand bij de griffier via griffie@bladel.nl.

 

Besluitvorming op 16 december 2021

Commissies bereiden de besluitvorming van de gemeenteraad voor. Over de raadsvoorstellen in de commissies neemt de gemeenteraad in de raadsvergadering van 16 december een besluit.

 

 

Militaire oefening

 

Van 29 november t/m 3 december 2021 is er een militaire oefening in de gemeente Bladel. De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen verkennings- opdrachten moeten uitvoeren. Men zal hierbij het doorgaand verkeer niet hinderen.

 

 

Werk in uitvoering

door of in opdracht van de gemeente Bladel

 

Werk: Klimaatmaatregelen fase 1 Hoogeloon.

Periode: week 09-2021 t/m week 09-2022

Uitvoering: Aannemingsbedrijf Van der Zanden B.V. (Moergestel).

 

Werk: Herinrichting Groote Beerze, Netersel.

Periode: week 35 t/m week 48-2021

Uitvoering: Aannemingsbedrijf Van der Zanden B.V. (Moergestel).

 

Werk: Onderhoudswerkzaamheden, Dorpsstraat Casteren.

Periode: week 41 t/m week 49-2021

Uitvoering: Wegenbouw Steevens (Valkenswaard).

 

Werk: Verzwaren van het netwerk, parallel aan de N284

Periode: week 42-2021 t/m week 3-2022

Uitvoering: Hurkmans B.V. voor Enexis

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker van het Klant Contact Centrum (KCC), tel. 0497-361636.

 

Naar boven