Besluit last onder bestuursdwang voor wegslepen van caravan aan Patrijzenhof te Ermelo

Burgemeester en wethouders hebben op 9 november 2021 besloten een last onder bestuursdwang op te leggen, op grond van artikel 125, eerste lid, Gemeentewet juncto artikel 5:21 e.v. Algemene wet bestuursrecht. Deze last heeft betrekking op een caravan die zonder omgevingsvergunning is geplaatst op het perceel Patrijzenhof, nabij nr. 2 te Ermelo. Het is op grond van artikel 2.1, eerste lid onder sub a en c Wet algemene bepalingen omgevingsrecht verboden een caravan te plaatsen zonder omgevingsvergunning. Op grond van artikel 2.3a, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht is het verboden dit bouwwerk zonder omgevingsvergunning in stand te houden.

De last houdt in dat als deze caravan uiterlijk op 15 november 2021 niet is weggehaald, deze caravan van gemeentewege wordt wegsleept. De toepassing van bestuursdwang geschiedt op grond van artikel 5:25 Algemene wet bestuursrecht op kosten van de overtreder. De kosten bestaan uit de kosten voor het verwijderen en het stallen van het voertuig en de gemeentelijke kosten voor de administratieve afhandeling en de inzet van de toezichthouders.

De caravan wordt dan 13 weken bewaard. De eigenaar kan de caravan tegen betaling van de wegsleep- en stallingskosten weer ophalen. Na deze 13 weken wordt de caravan vernietigd als deze niet is opgehaald.

Mogelijkheid tot bezwaar Op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na dit publicatiebericht hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo.

Meer informatieBent u eigenaar van deze caravan en heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de gemeente Ermelo.

Vraagt u naar de handhavingsjuristen.

Telefoonnummer 0341 – 567 321 of e-mail handhavingsjuristen@ermelo.nl

 

Naar boven