Aanvulling kruimelgevallenbeleid

Het kruimelgevallenbeleid wordt op de volgende punten gewijzigd en/of aangevuld:

 

  • 1.

    De titel “Beleidsregels planologische kruimelgevallen 2019” (pagina 1) wordt gewijzigd in “Beleidsregels planologische kruimelgevallen 2021”.

  • 2.

    De tekst “Daarom zijn in het verleden, voor het laatst op 16 februari 2016, beleidsregels vastgesteld. Naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak d.d. 28 december 2016 en in verband met onduidelijkheden over de uitleg van de term 'woning' in deze regels, is een aanpassing van de beleidsregels noodzakelijk.” (pagina 1) komt als volgt te luiden: “In het verleden zijn beleidsregels vastgesteld. Deze zijn naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak d.d. 28 december 2016 en in verband met onduidelijkheden over de uitleg van de term 'woning' in deze regels, voor het laatst gewijzigd in september 2019. Gelet op een recente uitspraak van de rechtbank Zeeland-West-Brabant is een nadere aanvulling en aanpassing van de beleidsregels noodzakelijk.”.

  • 3.

    Aan “D 1. Het gebruiken van grondgebonden woningen, al dan niet in samenhang met inpandige bouwactiviteiten (artikel 4 lid 9 van bijlage II Bor)” (pagina 6) wordt ad 2. de volgende tekst toegevoegd:

  • of er wordt voldaan aan de definitie van ‘huishouden’ zoals opgenomen in de door de raad c.q. het college vastgestelde plansystematiek, zoals geldend op de dag van aanvraag omgevingsvergunning;”.

  • 4.

    De tekst na Toelichting Ad 1. en 2. Komt als volgt te luiden:

  • “Voor grondgebonden woningen wordt aangesloten bij de bedrijf- en beroep aan huis regeling en/of bij de definitie van ‘huishouden’. Dit is in de actuele bestemmingsplannen al geregeld. Mogelijk zijn er nog oude bestemmingsplannen waarin dit niet of niet voldoende geregeld is. Op grond van dit artikel kan meegewerkt worden aan de vestiging van een bedrijf of een beroep aan huis. Ook kan op grond van dit artikel meegewerkt worden aan de huisvesting van maximaal 5 personen in onzelfstandige wooneenheden (kamerverhuur). Een dergelijke bewoning wordt immers gelijkgesteld aan een huishouden.”.

Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tilburg op 2 november 2021

Naar boven