Tweede wijziging van het Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Voorschoten 2012

De raad van de gemeente Voorschoten;

 

gelet op de Gemeentewet en de Kieswet,

 

gelet op het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Voorschoten 2012,

 

gezien het voorstel van het presidium van september 2021,

 

besluit:

 

  • 1.

    De tweede wijziging van het Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Voorschoten 2012 vast te stellen.

  • 2.

    Deze wijziging treedt in werking op 17 maart 2022.

     

Tweede wijziging van het Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Voorschoten 2012

 

Artikel 5.1 wordt gewijzigd en komt te luiden:

  • 4.

    Bij verhindering kan een fractievoorzitter een raadslid of, als hiervoor geen raadslid beschikbaar is, een burgercommissielid uit de eigen fractie aanwijzen die hem in het presidium vervangt.

Artikel 9 wordt gewijzigd en komt te luiden:

Artikel 9. Fractie

  • 1.

    De leden van de raad die door het centraal stembureau op dezelfde kandidatenlijst verkozen zijn verklaard, worden bij de aanvang van de zittingsperiode als één fractie beschouwd. Is onder een lijstnummer slechts één lid verkozen, dan wordt dit lid als een afzonderlijke fractie beschouwd.

  • 2.

    Indien boven de kandidatenlijst een aanduiding was geplaatst, voert de fractie in de raad deze aanduiding als naam. Indien geen aanduiding boven de kandidatenlijst was geplaatst, deelt de fractie in de eerste vergadering van de raad aan de voorzitter mee welke naam deze fractie in de raad wil voeren. De fractienaam voldoet aan de eisen uit artikel G 3, vierde lid, van de Kieswet. Een fractienaam geldt voor de gehele zittingsperiode.

  • 3.

    De namen van degenen die als voorzitter van de fractie en als diens plaatsvervanger optreden worden zo spoedig mogelijk doorgegeven aan de voorzitter.

  • 4.

    Indien:

    • -

      één of meer leden van één of meer fracties als nieuwe fractie gaan optreden of:

    • -

      twee of meer fracties als nieuwe fractie gaan optreden;

      doet de nieuwe fractie hiervan zo spoedig mogelijk schriftelijk mededeling aan de voorzitter, met opgave van de fractievoorzitter en diens plaatsvervanger. Voor het splitsen dan wel het vormen van nieuwe fracties is geen toestemming vereist van de raad.

  • 5.

    Indien één of meer leden van een fractie zich aansluiten bij een andere fractie wordt hiervan zo spoedig mogelijk schriftelijk mededeling gedaan aan de voorzitter.

  • 6.

    De naam van een nieuwe fractie als bedoeld in lid 4 is de naam van de fractievoorzitter van deze fractie. De fractienaam wordt gebruikt met ingang van de eerstvolgende vergadering van de raad.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering

van de raad van de gemeente Voorschoten,

gehouden op 7 oktober 2021,

de griffier,

Drs. B.J. Urban

de voorzitter,

Drs. N. Stemerdink

Naar boven