Vastgesteld Integraal beeldkwaliteitsplan buitenruimte en architectuur centrumgebied Kersenboogerd, Hoorn

 

 

Op 26 oktober 2021 heeft de gemeenteraad besloten het Integraal beeldkwaliteitsplan buitenruimte en architectuur centrumgebied Kersenboogerd vast te stellen. Het beeldkwaliteitsplan is vastgesteld als, en opgenomen in de geldende welstandsnota van de gemeente Hoorn.

 

Begrenzing van het gebied

Het beeldkwaliteitsplan is van toepassing op de woonbuurten die in het centrumgebied van de Kersenboogerd liggen. Het gaat daarbij om de volgende buurten: Pergola, Patio, Prieel, Stijl, Messing, Groef, Dorpel, Ekster, Lijster, Koolmees, Grutto, Reiger, Nachtegaal, Waterpoort, Rondeel, Bastion en het centrum. Met het centrum worden de woonbuurten bedoeld die liggen rond het winkelgebied ten zuiden van het spoor.

 

Doel van het plan

Het centrumgebied van de Kersenboogerd heeft verbeteringen nodig in de kwaliteit van de openbare ruimte en in de leefbaarheid. Daarvoor is een beeldkwaliteitsplan gemaakt. Het beeldkwaliteitsplan bevat gemeenschappelijke ruimtelijke richtlijnen voor het centrumgebied Kersenboogerd en vormt de basis voor projecten en andere uitwerkingen die een ruimtelijke impact hebben. Het beeldkwaliteitsplan is als aanvulling op de welstandsnota vastgesteld door de gemeenteraad en wordt gebruikt bij welstandstoetsing. Het is een toetsingskader voor aanvragen om omgevingsvergunningen.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde beeldkwaliteitsplan liggen van vrijdag 12 november tot en met donderdag 23 december 2021 voor iedereen ter inzage in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Het beeldkwaliteitsplan is ook digitaal in te zien via de website www.hoorn.nl. Op de pagina van de gemeenteraad staat onder recente vergaderingen de agenda van de raadsvergadering van 26 oktober 2021. Onder agendapunt 9.6 staat het beeldkwaliteitsplan in drie delen aangegeven.

 

Geen reactie mogelijk

Op grond van artikel 8:3 van de Algemene wet bestuursrecht kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit.

 

Inwerkingtreding

Deze aanvullingen op de welstandsrichtlijnen treden één dag na deze bekendmaking in werking.

Naar boven