Gecoördineerd ter inzage leggen ontwerpbestemmingsplan Rosheuvel 7 inclusief ontwerp omgevingsvergunning Gerst

Burgemeester en wethouders van Eersel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet

ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de volgende plannen ter inzage liggen in het gemeentehuis:

• ontwerpbestemmingsplan " Rosheuvel 7, Eersel". Het ontwerp met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPERosheuvel7-ONTW.

• omgevingsvergunning voor het bouwen van 28 woningen aan de Gerst te Eersel met kenmerk EER-2021-0683.

 

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het perceel aan de Rosheuvel 7 te Eersel. Op dit perceel was een bedrijf gevestigd voor de opslag van zand en grond. Met het ontwerpbestemmingsplan verdwijnt de bedrijfsbestemming en wordt de bouw van 28 woningen mogelijk gemaakt.

 

Coördinatie

Voor deze ontwikkeling wordt toepassing gegeven aan de Coördinatieverordening ruimtelijke plannen gemeente Eersel 2017, vastgesteld op 21 maart 2017.Deze coördinatieregeling maakt het mogelijk om benodigde besluiten voor een ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor alle besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van het plan, wordt gelijktijdig dezelfde procedure doorlopen. Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de gemeentelijke Coördinatieverordening en de coördinatieregeling van artikel 3.30 en verder van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Wilt u een zienswijze hierover kenbaar maken?

Binnen genoemde termijn kan eenieder schriftelijk (niet per e-mail) een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, op de ontwerp-omgevingsvergunning kan een zienswijze ingediend worden bij het college van burgemeester en wethouders, beide kan via postbus 12, 5520 AA Eersel. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken; u moet dan -ook binnen de genoemde termijn- contact opnemen met Ceres van der Krieken, afdeling Ontwikkeling, team Ruimte, te bereiken via (0497) 531 300.

Naar boven