Beleidsregel subsidie naleving controleplicht coronatoegangsbewijzen (CTB) gemeente Heusden

 

Beleidsregel subsidie naleving controleplicht coronatoegangsbewijzen (CTB)

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden;

 

overwegende dat:

 

 

  • -

    Het kabinet heeft besloten de veiligheidsregio’s een specifieke uitkering te verstrekken voor het ondersteunen van de naleving van de controleplicht van het coronatoegangsbewijs (CTB) op locaties waar dat nodig is in de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021.

  • -

    Op 30 september 2021 het RBT-C het voorstel ‘advies tot inzet incidentele bijdrage ondersteuning naleving controle op coronatoegangsbewijzen (CTB)’ heeft vastgesteld voor de Veiligheidsregio Brabant-Noord (VRBN).

  • -

    De VRBN een voorschot van 100% ter hoogte van € 1.698.305 ontvangt. Het gehele voorschot wordt verdeeld onder de gemeenten op basis van inwonersaantallen. Voor de gemeente Heusden komt dit neer op een bedrag van €115.890.

  • -

    Gemeenten zelf verantwoordelijk zijn voor de rechtmatige besteding van de ontvangen middelen binnen de daarvoor geldende landelijke kaders.

  • -

    Gemeenten zelf verantwoordelijk zijn voor het opstellen van de SiSa verantwoording en deze op te nemen in de gemeentelijke jaarrekening 2021. VRBN zal vervolgens alle geconsolideerde SiSa verantwoordingen opnemen in haar jaarrekening van 2022.

  • -

    Gemeenten zelf verantwoordelijk zijn tot een terugbetalingsverplichting aan de veiligheidsregio wanneer het ontvangen voorschot niet (geheel) is uitgegeven en dit verantwoordt in de SiSa verantwoording van jaarrekening 2021. Dit leidt er immers toe dat de veiligheidsregio een bedrag moet terugbetalen aan het Rijk.

 

gelet op artikel 3 van de 'Algemene Subsidieverordening gemeente Heusden 2016';

besluit:

 

vast te stellen de navolgende ‘Beleidsregel subsidie naleving controleplicht coronatoegangsbewijzen (CTB)’.

 

Aldus besloten in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden d.d 2 november 2021.

 

Het college van Heusden,

de secretaris,

mr. H.J.M. Timmermans

 

de burgemeester,

drs. W. van Hees

 

 

*

Naar boven