Ontwerpbesluit Wet geluidhinder – Bestemmingsplan Oude Nieuwveenseweg 135, Nieuwveen bouw 6 woningen

De Omgevingsdienst West-Holland heeft een ontwerpbesluit genomen om een hogere waarde vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh), vanwege het wegverkeer op de Oude Nieuwveenseweg, de Geerweg, de Westkanaalweg (N461-N462) en het Nieuwveens Jaagpad.

Op basis van de Wgh dient bij de vaststelling of herziening van een bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies.

In het bestemmingsplan ‘Oude Nieuwveenseweg 135, Nieuwveen’ wordt de mogelijkheid geboden om 6 nieuwe woningen te realiseren. Hierbij moet conform de Wgh aandacht worden geschonken aan het wegverkeerslawaai bij de nieuwe woning.

Ten behoeve van de nieuwe woning, is akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van de Oude Nieuwveensweg van maximaal 63 dB, de Geerweg van maximaal 54 dB, de Westkanaalweg van maximaal 54 dB en het Nieuwveens Jaagpad van maximaal 52 dB.

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Stukken inzien

De stukken liggen ter inzage van donderdag 4 november 2021 tot en met woensdag 15 december 2021 in het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen, maandag tot en met vrijdag tijdens de openingstijden.

Zienswijzen

U kunt tot en met woensdag 15 december 2021 uw zienswijze indienen. Richt uw brief aan burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop, p/a Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden. U kunt ook mondeling uw zienswijze geven.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

-Omgevingsdienst West-Holland, tel. 071-4083100 (inhoudelijk);

-Gemeente Nieuwkoop, tel. 14-0172 (ruimtelijke ordeningsaspecten).

Naar boven