Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Buurtschap Barrahûs onderdeel van Middelsee

Van donderdag 4 november 2021 tot en met woensdag 15 december 2021 ligt dit voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied is globaal gesitueerd tussen de spoorlijn Leeuwarden - Zwolle en de oude Overijsselseweg en sluit aan op het geprojecteerde stationsgebied Werpsterhoek.

Ontwikkeling

Het gebied Middelsee is een nieuw stedelijk gebied aan de zuidkant van de stad Leeuwarden. In het zuidelijke deel van deze wijk, bij het bestaande buurtschap Barrahûs, is een woningbouwontwikkeling. Middels onderhavig bestemmingsplan wordt deze ontwikkeling planologisch mogelijk gemaakt.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Inloopavond

In het kader van de inspraak zal er een inloopavond worden gehouden. De datum en locatie van de inloopavond worden bekend gemaakt op de website www.barrahus.nl.

U kunt tijdens de inloopavond het voorontwerpbestemmingsplan inzien en eventuele vragen stellen.

Reageren

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen ingezetenen en belanghebbenden reageren. Dit kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Het college van burgemeester en wethouders kan deze punten dan afwegen en meenemen bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

  • Schriftelijk/elektronisch:

    • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    • stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders.

      Vermeld in uw brief/mail:

      • inspraak voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Buurtschap Barrahûs onderdeel van Middelsee

      • waarom u een reactie indient

      • de datum

      • uw naam en adres

      • in geval van een brief uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Crisis- en herstelwet (onderstaande tekst uitsluitend toevoegen indien Crisis- en herstelwet van toepassing is)

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in de beroepsprocedure bijzondere bepalingen van toepassing zijn. Die procedure is op dit moment nog niet aan de orde. 

Naar boven