Gemeente Oldambt, Vastgesteld wijzigingsplan 'Ulsda 7 Beerta'

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het wijzigingsplan ‘Ulsda 7 Beerta’ is vastgesteld.

Door middel van het plan van wijziging wordt planologische medewerking verleend aan de wijziging van de bestemming van het perceel aan de Ulsda 7 te Beerta. Deze boerderij heeft de bestemming ‘Maatschappelijk’ met nadere aanduiding ‘Zorgboerderij’. Het pand wordt echter niet meer als zodanig gebruikt. Het is de bedoeling om de functie van het perceel om te zetten naar een woonfunctie in combinatie met bedrijvigheid.

In het geldende bestemmingsplan zit een wijzigingsbevoegdheid die het college de bevoegdheid geeft de bestemming van het perceel te wijzigen naar ‘Wonen’ indien de maatschappelijke activiteiten op deze locatie worden gestaakt.

Met dit wijzigingsplan wordt de planologisch-juridische basis gelegd voor het gewijzigde gebruik van het perceel.

Het wijzigingsplan ligt vanaf 26 oktober 2021 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis van Oldambt. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen. Het wijzigingsplan is digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.01BP0001W09-0401. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

Er kan beroep worden ingesteld tegen het plan gedurende zes weken vanaf de datum van terinzagelegging bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Het wijzigingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling. Dan treedt het betreffende plan in ieder geval niet eerder in werking dan nadat een beslissing op dat verzoek is genomen.

 

Naar boven