Ter inzage: ontwerpbestemmingsplan “Luxwoude – Hegedyk 48”

 

Wat ligt er ter inzage en voor wie en wanneer

Met ingang van donderdag 4 november 2021 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Luxwoude – Hegedyk 48” (plannummer NL.IMRO.0086.10BPHegedyk48-0201) voor een ieder ter inzage.

 

U kunt het digitale bestemmingsplan met daarin opgenomen bijlagen raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale plan is eveneens in te zien via de gemeentelijke website www.opsterland.nl door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast is een afdruk van zowel het bestemmingsplan als het ruimtelijk kwaliteitsplan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag.

 

Let op! Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. Voor het inzien van de stukken maakt u eerst een afspraak door te bellen met (0512) 386 222.

 

Strekking van het bestemmingsplan

De gemeente is benaderd door initiatiefnemers die voornemens zijn om een nieuw woonperceel te vormen voor de realisatie van een nieuwe woning (met eventuele bijgebouwen) aan de Hegedyk 48 te Luxwoude Een en ander ter vervanging van de ter plaatse bestaande en in verval verkerende schuur. Initiatiefnemers zijn met de eigenaren van de percelen kadastraal bekend als gemeente Langezwaag, sectie G, nummer 622 (geheel), nummer 624 (geheel) en nummer 627 (deels, circa 1657 m2) aan de Hegedyk 48 te Luxwoude overeengekomen dat men daartoe de genoemde percelen kan verwerven.

In verband met de specifieke omstandigheden van het geval kan het ruimtelijke voornemen met de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan voor het betreffende (nieuwe) perceel worden gerealiseerd. Hiertoe is in opdracht van de initiatiefnemers en in samenwerking met de gemeente het bestemmingsplan “Luxwoude – Hegedyk 48” opgesteld.

 

Reageren?

Gedurende de termijn van ter inzage ligging, kan een ieder:

- schriftelijk zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeente-raad van Opsterland, Postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

- mondeling een reactie indienen bij het Team Samen Werken (na uitdrukkelijk vermelding). U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. (0512) 386 340.

 

Daarnaast kan bij het Team Samen Werken nadere informatie worden verkregen over de inhoud en achtergronden van de verschillende stukken.

 

Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan

Deze publicatie betreft tevens een kennisgeving in de zin van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening.

 

 

Beetsterzwaag, 3 november 2021

Naar boven