Vastgesteld paraplubestemmingsplan tijdelijke huisvesting werknemers, boerderijsplitsing en uitbreiding oppervlak bijbehorende bouwwerken ter inzage

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8. lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 7 oktober 2021 het paraplubestemmingsplan “Tijdelijke huisvesting werknemers, Boerderijsplitsing en Uitbreiding oppervlak bijbehorende bouwwerken” met ID-nummer NL.IMRO.1652.PBPThwBsUobb-VA01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Door de raad is op 4 juni 2020 het “Beleid tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten” vastgesteld. Door de raad is op 22 april 2021 ook de “Handleiding boerderijsplitsing” vastgesteld. Genoemd(e) beleid en handleiding vragen om een vertaling in de gemeentelijke bestemmingsplannen. Daarnaast vraagt de regeling voor het toestaan van een groter oppervlak (tot 300 m²) aan bijbehorende bouwwerken bij woningen om aanpassing van de geldende bestemmingsregelingen. In voorliggend paraplubestemmingsplan worden de noodzakelijke aanpassingen in de onderliggende, geldende bestemmingsplannen geregeld.

Stukken inzien

U kunt het bestemmingsplan online inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om het plan online te bekijken, dan kunt een afspraak maken om dit in het gemeentehuis in te zien. Het vastgesteld bestemmingsplan ligt met ingang van 4 november 2021 zes weken ter inzage.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Gemert, 2 november 2021

Naar boven