Besluit tot vijfde wijziging van het Aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen gemeente Utrecht

Integraal Resultaatverantwoordelijk Manager (IRM) van Ruimte;

 

Gelet op artikel 10 van de Parkeerbelastingverordening 2021 gemeente Utrecht;

 

Gelet op de Mandaatregeling B&W en burgemeester 2021 Gemeente Utrecht;

 

Gelet op de Procedure invoering betaald parkeren;

 

Overwegende dat in de gebieden Bloemenbuurt (deelgebied 1) e.o. en Everard Zoudenbalchstraat e.o. een meerderheid is voor de invoering van betaald parkeren;

Besluit vast te stellen de volgende wijziging van het Aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen gemeente Utrecht.

 

 

 

Artikel I

In artikel I onder zone B1 komt deelrayon 112.100 als volgt te luiden:

 

Het deelrayon 112.100 (2e Daalsebuurt): bestaat uit alle parkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door de spoorlijn Utrecht- Amersfoort, 2e Daalsedijk, Egelantierstraat, Orchideestraat, Chrysantstraat, spoorlijn Utrecht-Utrecht Zuilen, Korenbloemstraat, Amsterdamsestraatweg even zijde, Ondiep-Zuidzijde, Royaards van den Hamkade (zelf niet inbegrepen) en Laan van Engelswier (zelf niet inbegrepen).

 

In artikel I onder zone B1 aan rayon 112 wordt toegevoegd:

 

Het deelrayon 112.300 (Nijenoord) bestaat uit alle straatparkeerplaatsen en voor het parkeren bestemde gedeelten in het gebied omsloten door spoorlijn Utrecht-Amersfoort, Nijenoord oneven zijde, Omloop, Anton Geesinkstraat oneven zijde en de Vecht

 

In artikel I komt de tekst onder ‘winkelstraten’, achter ‘binnen deelrayon 112.100’ als volg te luiden;

 

Amsterdamsestraatweg, parkeerplaatsen tussen huisnrs. 167 t/m 289 en 148 t/m 350 en de parkeerplaatsen (eerste twee rijen) gelegen aan de zuidoostzijde van het plein ter hoogte van Plantage huisnummers 1 t/m 83.

In artikel 1 komt de tekst onder ‘venstertijden’ achter de derde opsomming als volgt te luiden;

deelrayons 17.600 en 17.800, 112.300, 116.300, 117.100 en 118.100 : van maandag t/m vrijdag van 6.00 tot 11.00 uur;

Artikel II

Dit besluit kan worden aangehaald als: ‘Besluit tot vierde wijzing van het Aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen gemeente Utrecht’.

Artikel III

Dit besluit treedt in werking op 1 november 2021.

 

Aldus vastgesteld op 26 oktober 2021.

Namens burgemeester en wethouders van Utrecht,

Bart van der Vossen

Directeur Ruimte

Toelichting

 

Proces

Op basis van de ‘Procedure invoering betaald parkeren’ wordt in een gebied betaald parkeren ingevoerd als de parkeerdruk hoog is en er voldoende draagvlak voor de maatregel is. In een gebied wordt een draagvlakmeting alleen gehouden als de parkeerdruk op minimaal één meetmoment tijdens twee weken hoger is dan 80%. Betaald parkeren wordt ingevoerd wanneer het responspercentage van 30% is behaald en er meer voor- dan tegenstemmers zijn.

 

In de gebieden Bloemenbuurt (deelgebied 1) e.o. en Everard Zoudenbalchstraat e.o. is draagvlak gemeten voor de invoering van betaald parkeren. In beide gebieden is een meerderheid voor de invoering van betaald parkeren. Betaald parkeren wordt ingevoerd per 1 november 2021. De nieuwe gebieden worden met dit besluit opgenomen in het aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen voor de gemeente Utrecht. Voor de uitbreiding van betaald parkeren in deze gebieden wordt het betaald parkeren met het vaststellen van de wijzigingen geformaliseerd.

Het gebied Bloemenbuurt (deelgebied 1) wordt toegevoegd aan deelrayon 112.100 (2e Daalsebuurt).

Het gebied Everard Zoudenbalchstraat wordt toegevoegd aan een nieuw deelrayon 112.300 (Nijenoord) met venstertijd maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 11.00 uur.

 

Naar boven