Herstelbesluit bestemmingsplan ‘Buitengebied, Veegplan 6’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening op 21 oktober 2021 het bestemmingsplan “Buitengebied, Veegplan 6” (NL.IMRO.1702.8BPveegplan6-VA02) opnieuw en gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad van Sint Anthonis en inclusief alle bijlagen ter inzage ligt. Het betreft een zogenaamd herstelbesluit naar aanleiding van een tussenuitspraak van de Raad van State en ziet specifiek op het plandeel Noordkant 17 in Sint Anthonis.

Procedure en inhoud herstelbesluit bestemmingsplan

In zijn vergadering van 21 oktober 2021 heeft de gemeenteraad van Sint Anthonis het bestemmingsplan “Buitengebied, Veegplan 6” opnieuw en gewijzigd vastgesteld. Het betreft een herstelbesluit als gevolg van de tussenuitspraak van de Raad van State (ECLI:NL:RVS:2021:1660) van 28 juli 2021, waarin de gemeenteraad met toepassing van artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) is opgedragen de geconstateerde gebreken in het bestemmingsplan binnen 16 weken te herstellen met inachtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak. Afdeling 3.4 van de Awb is niet van toepassing op dit herstelbesluit, zodat het niet eerst in ontwerp ter inzage is gelegd.

Ten opzichte van het eerder op 4 juli 2020 door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied, Veegplan 6’ zijn voor het plandeel Noordkant 17 in Sint Anthonis wijzigingen doorgevoerd. Op de plankaart en regels zijn voor Noordkant 17 in Sint Anthonis twee extra aanduidingen opgenomen waarin een specifieke regeling is verwerkt voor rondleidingen en parkeren binnen de woonbestemming als onderdeel van de recreatieve nevenactiviteit. Voor het overige is het eerder vastgestelde bestemmingsplan niet gewijzigd maar wel integraal opnieuw vastgesteld.

Beroep en voorlopige voorziening

Het opnieuw en gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan inclusief alle bijlagen ligt met ingang van dinsdag 9 november 2021 voor de duur van zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Brink 3 te Sint Anthonis. Wilt u de stukken inzien kunt u hiervoor een afspraak maken met de contactpersoon in deze publicatie. Alle stukken zijn ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij plannaam in: NL.IMRO.1702.8BPveegplan6-VA02). Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van 9 november 2021 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

- Belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die onderdeel uitmaken van dit herstelbesluit voor het plandeel Noordkant 17 in Sint Anthonis.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor meer informatie.

Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Heeft u nog vragen of wilt u de stukken inzien?

Neem dan gerust contact op met Oswin Eurlings via telefoonnummer: 0485-388 888.

Sint Anthonis, 8 november 2021

 

Naar boven