Gemeente Aalsmeer – Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kudelstaart 2020’ en besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Z19-029279

 

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend, dat het bestemmingsplan 'Kudelstaart 2020' met bijbehorende stukken ter inzage ligt met ingang van 29 oktober 2021 tot en met 10 december 2021. De gemeenteraad van Aalsmeer heeft het bestemmingsplan op 16 september 2021 gewijzigd vastgesteld.

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij op 20 juli 2021, op grond van artikel 76 van de Wet geluidhinder, hebben besloten hogere grenswaarden voor geluid vast te stellen voor één woning aan de Kudelstaartseweg 67-73. Dit besluit ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage.

Bestemmingsplan

Het plangebied beslaat de gronden ten zuiden van de Herenweg en de Kudelstaartseweg, ten noorden van de Hoofdweg, ten oosten van de Bilderdammerdijk en de gronden ten westen van de Legmeerdijk en Bachlaan. Het bestemmingsplan is een actualisatie van het geldende bestemmingsplan ‘Kudelstaart 2006’ en geeft daarmee een actueel beheerkader voor het gebruik van gronden en gebouwen binnen het plangebied. Het bestemmingsplan is in beginsel conserverend van aard, wat wil zeggen dat het plan niet tot nauwelijks inspeelt op toekomstige ontwikkelingen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen doorgevoerd. Het betreft enerzijds wijzigingen naar aanleiding van door de gemeenteraad ontvangen zienswijzen en anderzijds zijn ambtshalve wijzigingen aangebracht. In de Nota van Beantwoording en Staat van Wijzigingen (bijlage 8 van het bestemmingsplan) zijn de wijzigingen uitgeschreven.

Hogere waarden Wet geluidhinder

Naar aanleiding van de woningbouwontwikkeling aan de Kudelstaartseweg 67-73 (Kerkepad) is het bouwvlak van de hooibergwoning op dit perceel verplaatst richting de Kudelstaartseweg. Vanwege de ligging dichter op de Kudelstaartseweg is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting, vanwege het wegverkeer op de Kudelstaartseweg, op de west-, zuid- en noordgevel van deze woning hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Aangezien de maximale hogere grenswaarde van 63 dB niet wordt overschreden en geluidreducerende maatregelen bezwaren ontmoeten van stedenbouwkundige, verkeerskundige, landschappelijke of financiële aard, kunnen voor de desbetreffende gevels hogere waarden worden vastgesteld. De nieuw te bouwen woning moet een zodanige geluidisolatie bevatten dat een acceptabel binnenniveau van 33 dB wordt bereikt.

Inzage

Het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden (zie bijlage 6 van de toelichting op het bestemmingsplan), liggen met de daarbij behorende stukken ter inzage van 29 oktober 2021 tot en met 10 december 2021.

De stukken zijn op de volgende wijzen in te zien:

  • -

    in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.20-VG01, en

  • -

    via de gemeentelijke website http://0358.ropubliceer.nl;

  • -

    in papieren vorm bij de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1, en

  • -

    bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1.

In verband met maatregelen in het kader van het coronavirus, zijn de papieren stukken alleen op afspraak in te zien. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via 0297-387575 (balie Aalsmeer) en 020-5404911 (balie Amstelveen).

Beroep

Met ingang van 30 oktober 2021 kan gedurende zes weken tegen de twee besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Naar boven