VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN “ELSPETERBOSWEG 7” TE VIERHOUTEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 september 2021 het bestemmingsplan “Elspeterbosweg 7” te Vierhouten, gewijzigd, heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan beoogt te voorzien in de bouw van negen nieuwe woningen met een toegangsweg en een parkeerplaats ter plaatse van het perceel, genoemd Elspeterbosweg 7 te Vierhouten. Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Nunspeet, 01, sectie E, nr. 2099. Het perceel is gelegen tussen de percelen aangeduid met Elspeterbosweg 5 en Elspeterbosweg 11 te Vierhouten.

 

U kunt met ingang van 27 oktober 2021 t/m 7 december 2021 gedurende zes weken het vastgestelde bestemmingsplan inzien in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO identificatienummer: NL.IMRO.0302.BP01156-vg01).

 

Bij de vaststelling van de bestemmingsplannen zijn ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan wijzigingen doorgevoerd. De volgende drie punten zijn gewijzigd in het vast te stellen bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan:

  • 1.

    Wijziging van de bestemmingsplangrens in verband met een geringe wijziging van de erfgrens tussen het plangebied en het perceel Elspeterbosweg nr. 5.

  • 2.

    In verband met veranderde privaatrechtelijke afspraken over de instandhouding en over het eigendom van het geluidsscherm, na de realisering daarvan, zijn de regels van de voorwaardelijke verplichtingen i.v.m. het geluidsscherm enigszins aangepast, zo is er een nieuw lid d. toegevoegd aan de betreffende artikelen. (Zie de artikelen 4.2.3 en 4.4.1 van de bestemming Tuin; de artikelen 5.2.3 en 5.4.1 van de bestemming Verkeer; en de artikelen 6.2.5 en 6.4.4 van de bestemming Wonen).

  • 3.

    et functieaanduidingsvlak “parkeerterrein” binnen de bestemming “Groen” langs de Elspeterbosweg is vergroot van 4 naar 5 parkeerplaatsen.

     

Met ingang van 27 oktober 2021 tot en met 8 december 2021 kan gedurende zes weken tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen.

 

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de gemeente Nunspeet, telefoonnummer (0341) 25 99 11.

 

Naar boven