Vastgesteld bestemmingsplan Zone Sevenumseweg

Burgemeester en wethouders van Venlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de terinzagelegging bekend van:

  • het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Zone Sevenumseweg (identificatienummer NL.IMRO.0983.BP202102ZONESEVWEG-VA01) met bijbehorende stukken.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende nota van wijzigingen.

Het plangebied ligt tussen Trade Port Noord Klavers 1 en 3 en de Sevenumseweg. Aan de oostzijde wordt het plangebied begrensd door Parc Zaarderheiken en aan de westzijde door de St. Jorisweg.

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een planologische juridische regeling voor de ontwikkeling van de zone tussen bedrijventerrein Trade Port Noord (Klavers 1 en 3) en de Sevenumseweg. De ontwikkeling betreft een groen casco (groen, natuur, compensatie das), fietsverbinding, agrarische functie (o.a. boomteelt) en een 4-tal nieuwe woon-werklocaties. De bestaande voormalige agrarische bedrijfswoningen binnen deze zone zijn positief bestemd tot 'wonen'. Door de realisatie van een groen casco worden de Klaver 1 en 3 van bedrijventerrein Trade Port Noord landschappelijk ingepast aan de zijde van de Sevenumseweg.

Ten behoeve van dit bestemmingsplan is een Milieueffectrapport (plan-MER) opgesteld. Deze plan-MER maakt onderdeel uit van de toelichting van het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen vanaf 4 november 2021 tot en met 16 december 2021 ter inzage en kunnen als volgt worden geraadpleegd:

  • analoog in het Stadskantoor Venlo, Hanzeplaats 1 te Venlo. Inzage van analoge stukken is in het Stadskantoor uitsluitend mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum (KCC), telefoonnummer 14077;

  • langs elektronische weg is het vastgestelde bestemmingsplan, met inbegrip van de bijbehorende stukken, in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, met het identificatienummer NL.IMRO.0983.BP202102ZONESEVWEG-VA01.

Via de gemeentelijke website www.venlo.nl is ook een link naar de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl beschikbaar voor het vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Gedurende de periode van 5 november 2021 tot en met 16 december 2021 kunnen belanghebbenden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen ook digitaal via DigiD beroep instellen. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Advocatuur, bedrijven en (overheids)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden. Het instellen van beroep schort de werking van een besluit niet op.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake het bestemmingsplan is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening kan worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Op de vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat, in geval van beroep:

  • beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen

  • gronden zijn ingediend;

  • beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet kunnen worden aangevuld.

Venlo, 3 november 2021

Naar boven