Gemeente Cuijk - ontwerpbestemmingsplan en anterieure overeenkomst Haps, Sint Hubertseweg naast nr. 10

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Haps, Sint Hubertseweg naast nr. 10’ ter inzage wordt gelegd.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied ligt direct ten oosten van de woning aan Sint Hubertseweg 10 te Haps en is kadastraal bekend als sectie L, nummer 1501. Het plan maakt het bouwen van een nieuwe woning met bijhorende bijgebouw(en) mogelijk.

Anterieure overeenkomst

Tevens maken burgemeester en wethouders overeenkomstig het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een anterieure overeenkomst is aangegaan met de rechthebbenden op dit perceel. Deze overeenkomst gaat over grondexploitatie zoals bedoeld in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening. Voor de zakelijke inhoud van deze ‘Anterieure overeenkomst Haps, Sint Hubertseweg naast nr 10’ geldt het volgende:

  • De gemeente neemt de inspanningsverplichting op zich om een bestemmingsplan in procedure te brengen.

  • De initiatiefnemer verplicht zich om een bijdrage te leveren aan de kosten die de gemeente moet maken in verband met de ambtelijke uren, advieskosten en mogelijke planschade

Aanvullend wordt bekendgemaakt, dat burgemeester en wethouders voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen. Gelet op de afgesloten anterieure overeenkomst is het kostenverhaal anderszins verzekerd. Er wordt dus ook geen ontwerpexploitatieplan ter inzage gelegd.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 27 oktober tot en met dinsdag 7 december 2021. Een uitgeprint exemplaar kan (met inachtneming van de COVID-19/Corona-richtlijnen van het RIVM) worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Cuijk tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.1684.BPHaSthubertsewg10-ON01.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer L. Timmermans, afdeling Publiek, team Ruimtelijk Beleid, algemeen telefoonnummer 0485-460300. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Het is niet mogelijk om tegen de anterieure overeenkomst zienswijzen, bezwaar of beroep in te dienen.

 

Burgemeester en wethouders van Cuijk

Naar boven