ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘BOSSELAAR-ZUID’ TE ZEVENBERGEN, GEMEENTE MOERDIJK

 

 

 

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 28oktober tot en met 8december 2021voor een ieder het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Bosselaar-Zuid’ (planidentificatie NL.IMRO.1709.ZBBosselaarZuid-BP30) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan voorziet in de verdichting van de wijk Bosselaar-Zuid met 80 extra woningen, evenals een actualisatie van het vigerend bestemmingsplan. Het plan is eveneens digitaal te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Crisis en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat er andere regels gelden voor het instellen van een eventueel beroep tegen het besluit over vaststelling van het bestemmingsplan.

 

M.e.r .-beoordeling

In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan zijn de diverse milieuaspecten zorgvuldig afgewogen. Per aspect is bepaald of de ontwikkeling gevolgen heeft voor de aspecten geluid, luchtkwaliteit, veiligheid, bodem, flora- en fauna, water, archeologie, cultuurhistorie, verkeer en parkeren. Uit de afweging blijkt dat belangrijke nadelige milieueffecten zijn uitgesloten, waardoor het uitvoeren van een m.e.r-beoordeling of MER niet zinvol wordt geacht.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft daarom besloten dat geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld voor deze ontwikkeling. Dit m.e.r.-beoordelingsbesluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Eventuele bedenkingen tegen deze m.e.r.-beoordeling kunnen worden ingebracht in het kader van het bestemmingsplan.

Zienswijzen

Iedereen kan tot en met 8 december 2021 een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van de gemeente Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen of via info@moerdijk.nl onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Bosselaar-Zuid”.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze is het noodzakelijk tijdig een afspraak te maken via het telefoonnummer 14 0168. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk.

 

Zevenbergen 27-oktober-2021

 

Naar boven