Ontwerpbestemmingsplan Chw Cobercokwartier + m.e.r-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Chw Cobercokwartier, landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.998-0201, voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het Cobercokwartier ligt aan de oostzijde van de binnenstad van Arnhem. Er zijn al jaren plannen voor de herontwikkeling van het voormalige fabrieksterrein. Er is door het college van Burgemeester en wethouders op 18 mei 2021 een Stedenbouwkundig plan vastgesteld. In het Stedenbouwkundig plan wordt voor het Cobercokwartier ingezet op een ontwikkeling van een nieuw hoogstedelijk stadsdeel rondom en in de gerenoveerde melkfabriek waarin plaats is voor 310 woningen, circa 10.000 m2 aan creatieve bedrijvigheid, horeca, een stadswinkel en een hotel, aantrekkelijke en klimaatbestendige openbare ruimte en voldoende parkeerplaatsen. Hiermee gaat het gebied fungeren als verbindingszone tussen de binnenstad en het achterliggende nieuw te ontwikkelen woongebied (Nieuwe Kadekwartier).

De bovenstaande ontwikkelingen passen niet in het geldende bestemmingsplan. Daarom is dit nieuwe bestemmingsplan opgesteld. Het stedenbouwkundige plan vormt de basis voor dit nieuwe bestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan 'Chw Cobercokwartier' ligt met ingang van 26 oktober 2021 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53 (tot en met 6 december 2021). Het bestemmingsplan is met ingang van 26 oktober 2021 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.998-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0202.998-0201/ 

M.e.r-beoordelingsbesluit

Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem heeft in zijn vergadering van 19 oktober 2021 besloten om, op basis van de uitgevoerde milieu-onderzoeken, voor de ontwikkeling van het Cobercokwartier geen milieueffectrapport op te stellen. Dit besluit ligt gelijktijdig met het hierboven vermelde ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Aangezien dit besluit op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht het karakter heeft van een voorbereidingshandeling staat hiertegen geen separaat bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 9029, 6800 EL Arnhem).

Informatie

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Lagerberg, tel. nr.: 026-3773391.

Naar boven