Coördinatieregeling bestemmingsplan en omgevingsvergunning 'Zonnepark Bosserheide Koningsbosch'

Het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht de volgende besluiten voor iedereen ter inzage liggen:

  • 1.

    het door de gemeenteraad op 9 september 2021 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan 'Zonnepark Bosserheide Koningsbosch';

  • 2.

    de door het college van burgemeester en wethouders gewijzigd verleende omgevingsvergunning met verzenddatum 29 september 2021 voor de realisatie van zonnepark Bosserheide nabij Bos en Broek 2 te Koningsbosch.

Voor dit initiatief heeft de gemeenteraad op 8 april 2021 besloten tot het toepassen van de coördinatieregeling (artikel 3.30 Wro).

Het plan

Het geplande zonnepark ligt tussen de Donnerskamp en Bos en Broek te Koningsbosch en omvat de kadastrale percelen Echt, sectie AB, nrs. 40, 45, 53, 54, 55, 56, 286, 287 en 288.

Het zonnepark heeft een oppervlakte van netto circa 6 ha. Het initiatief voorziet verder in een meervoudig ruimtegebruik van de gronden. Naast het gebruik van de gronden voor duurzame energie voorziet het initiatief ook in recreatieve/educatieve mogelijkheden (o.a. informatiepaneel met rustpunt), natuurontwikkeling en extensieve landbouw. Daarnaast is ten behoeve van de landschappelijke inpassing van het zonnepark een inpassingsplan opgesteld.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan/verlening omgevingsvergunning

Naar aanleiding van zienswijzen en een aantal ambtshalve wijzigingen is het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Naar aanleiding van een zienswijze is de omgevingsvergunning op een ondergeschikt punt gewijzigd verleend. Meer informatie over de wijzigingen is te vinden in de Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen behorende bij het vastgestelde bestemmingsplan en de Nota van beantwoording zienswijzen behorende bij de verleende omgevingsvergunning.

Crisis- en herstelwet

Op het initiatief is Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat er onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn bij een eventueel in te stellen beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard als binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Tervisielegging

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen vanaf vrijdag 22 oktober 2021 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

Met ingang van de dag na publicatie kan gedurende een termijn van zes weken tegen het gecoördineerde besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het gecoördineerde besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven