bestemmingsplan Recreatiewoningen Noordzeeduinen Vlieland opnieuw vastgesteld

Op 30 juni 2021 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak een tussenuitspraak gedaan over het bestemmingsplan Recreatiewoningen Noordzeeduinen Vlieland. Tegen het bestemmingsplan waren twee beroepschriften ingediend. De Afdeling acht het begrip ‘bestaand’ in artikel 1 van de regels niet juist. De gemeenteraad heeft 16 weken de tijd gekregen om dit begrip aan te passen en het plan opnieuw vast te stellen. De Afdeling zal dan einduitspraak doen. Het college heeft ingestemd met de aanpassing van het begrip en de raad gevraagd het bestemmingsplan opnieuw vast te stellen.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland maken bekend dat de gemeenteraad in de openbare raadsvergadering van 11 oktober 2021 heeft besloten:

 

  • 1.

    het bestemmingsplan Recreatiewoningen Noordzeeduinen Vlieland, met als identificatienummer

  • 2.

    NL.IMRO.0096.20180691-VAO2, partieel opnieuw vast te stellen op het volgende onderdeel:

  • 3.

    a. artikel 1 onder 1.7. in de planregels, waarin een aangepast begrip ‘bestaand’ is opgenomen;

  • 1.

    de indiener van het beroep en de Raad van State in kennis stellen van het besluit.

U kunt het bestemmingsplan met alle bijhorende stukken inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak. Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar op de website van de gemeente Vlieland onder Zelf regelen/ Publicaties en bekendmakingen/ Ruimtelijke plannen/ Bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0096.20180691-VA02.

Vlieland, 18 oktober 2021

burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland,

Namens deze:

A. Idema

Naar boven