Notitie integraal Jeugdbeleid Ameland 2017-2020

 

Geldend van 01-01-2017 tot 31-12-2020

Intitulé

Notitie integraal Jeugdbeleid Ameland 2017-2020

 

De raad van de gemeente Ameland,

overwegende

- dat het nodig en wenselijk is structureel gericht aandacht te hebben voor de ontwikkeling en het veilig opgroeien van jeugd;

- dat het wenselijk is dit, passend in de lokale situatie, in beleid en activiteiten te beschrijven;

- dat de raad periodiek het jeugdbeleid vaststelt;

 

besluit

vast te stellen

de notitie integraal Jeugdbeleid Ameland 2017-2020.

 

Jeugdbeleid richt zich op de ontwikkeling van kinderen en jongeren en kent vele facetten. Het richt zich op verschillende terreinen, diverse leefwerelden en verschillende leeftijdsfasen van kinderen en jongeren. Om optimale voorwaarden te creëren voor de ontwikkeling gedurende de gehele jeugd, is het nodig alle facetten in samenhang te bekijken en te benaderen. Dit proces hebben we doorlopen en heeft geleid tot het integraal jeugdbeleid. Gemeente Ameland wil met integraal jeugdbeleid, passend bij de lokale mogelijkheden, optimale ontwikkelingskansen creëren in een doorgaande ontwikkelingslijn. Gericht op volwaardige deelname en bijdrage aan de samenleving van alle Amelander jeugd van -9 maanden tot 18 jaar en voor de jongvolwassenen van 18 tot 23 jaar die nog extra steun nodig hebben.

 

Ondertekening

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 27 maart 2017

De voorzitter, Albert de Hoop

De griffier, Jacqueline Metz

 

Voor het volledige beleidsplan of de volledige beleidsnotitie wordt verwezen naar de site van de gemeente Ameland, onder het kopje nota’s, plannen en visies:

www.ameland.nl/regelgeving

 

Naar boven