Bestemmingsplan Garderenseweg 141 / Oude Telgterweg 257

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 21 oktober 2021 tot en met 2 december 2021 het ontwerpbestemmingsplan Garderenseweg 141 / Oude Telgterweg 257 en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt deze stukken digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online). Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak te maken via ermelo.nl.

Het onderhavige bestemmingsplan beslaat twee locaties, Oude Telgterweg 257 en Garderenseweg 141. Binnen het vigerende bestemmingsplannen is de herontwikkeling naar woningen niet toegestaan. Om het plan alsnog mogelijk te maken is het noodzakelijk de bestemmingen te wijzigen. Op basis van de 'Structuurvisie Functieverandering' wordt de herontwikkeling van de agrarische bedrijfslocatie aan de Garderenseweg 141 en de bedrijfslocatie aan de Oude Telgterweg 257 mogelijk gemaakt.

Oude Telgterweg 257

De bestaande bedrijfswoning blijft behouden. Het erf van het huidige tuincentrum zal door het

functieveranderingsbeleid worden getransformeerd om plaats te maken voor 8 seniorenwoningen.

Garderenseweg 141

De boerderij wordt elders herbouwd, zodat meer afstand tot de Garderenseweg ontstaat. Hierdoor is de

boerderij meer op het (huidige) landschap gericht. Achter de boerderij wordt een 2-onder-1-kapwoning

opgericht, met gezamenlijk bijgebouw op het voorerf.

Het ontwerp-besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 21 oktober 2021 tot en met 2 december 2021 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt deze stukken raadplegen via

www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak met de afdeling Publiekszaken te maken via ermelo.nl of telefonisch op 0341 56 71 73.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbende schriftelijk of mondelinge zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo. Voor meer informatie of het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact op nemen met afdeling Publiekszaken via ermelo.nl of telefonisch op 0341 56 71 73.

Ermelo, 21 oktober 2021.

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

publicatie in:

- Ermelo’s Weekblad

- Staatscourant

Naar boven